Banjac (PSG): Macura da se izvini građanima što relativizuje stanje u porodilištima 1foto FoNet/Medija centar

Članica Predsedništva Pokreta slobodnih građana Jelena Banjac izjavila je da bi ministarka bez porfelja zadužena za prava žena Tatjana Macura, trebalo da se izvini građanima i građankama zbog toga što ih je izigrala zarad funkcije, jer se donedavno zalagala upravo za mlade mame, a sada relativizuje stanje u porodilištima.

Banjac je ocenila da se Tatjana Macura „uklopila u novo društvo“ i to je pokazala u svojoj izjavi da se u Narodnom frontu nije desilo ništa dramatično.

„Porođaj sam po sebi jeste dramatičan, kao i period nakon toga, posebno ako se dešava na 40 stepeni u neklimatizovanom prostoru. Ministarka bez porfelja bi ovo trebala da zna, jer se do nedavno zalagala upravo za mame, a onda je svoje zalaganje unovčila i zaboravila da je ranjivost žene tokom i nakon porođaja na veoma visokom nivou i da je potrebno obezbediti adekvatne uslove da bi se beba rodila“, navela je odbornica PSG u skupštini Beograda.

Dodala je da je nova ministarka naučila da put do uspeha ide preko izvinjavanja predsedniku Aleksandru Vučiću i kajanja što je nekad smela da priča šta zaista misli, aludirajući na izjavu Macure da se Vučiću izvinila što ga je ranije na Tviteru nazvala „šonjom“.

Istovremeno, podseća Banjac, Srbija je, sa 28 ubistava žena u 2023. godini najgora na Zapadnom Balkanu, a u odnosu na broj stanovnika, beleži tri puta više ubistava žena nego Italija i dvostruko više slučajeva od susedne Hrvatske.

„Da li će ovakva porazna statistika biti dovoljan motiv za gospođu Macuru da femicid postane posebno krivično delo? Pokret slobodnih građana nikada neće podržavati ovakav vid bavljenja politikom, jer direktno predstavlja kršenje sopstvenih principa i prevaru birača zarad udobne fotelje“, zaključila je Banjac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari