Banjac (PSG): Podrška obolelima od retkih bolesti stiže samo u predizbornoj kampanji 1foto: Pokret slobodnih građana

Članica predsedništva Pokreta slobodnih građana (PSG) Jelena Banjac izjavila je danas da su za građane koji boluju od retkih bolesti, i za njihove porodice, potrebna sistemska rešenja, inovativne terapije i podrška celokupnog zdravstvenog sistema, a ne „površna briga“ samo u predizbornoj kampanji.

Banjac je u pisanoj izjavi rekla da je to praksa vladajuće stranke, koju potvrđuje današnji događaj na kom je ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić uručila osobama koje boluju od retkih bolesti rešenja o jednokratnoj finansijskoj pomoći i vaučere za lekove i medicinska sredstva za rehabilitaciju.

„Ovakav pristup rešavanju problema je deo SNS mehanizma i jedino što vlast ume je da probleme gura pod tepih davanjem jednokratnih pomoći u predizbornoj kampanji. Ovakvi nerezonski potezi ne nude obolelima niti njihovim porodicama dugoročno rešenje. Upravo zbog toga pristup ovakvim pitanjima mora biti sistemski, a ne jednokratni“, rekla je Banjac.

Ministarka Kisić je ranije danas, u Dečjem kulturnom centru u Beogradu, uručila rešenja o jednokratnoj finansijskoj pomoći i vaučere za nabavku lekova i medicinskih sredstava za rehabilitaciju osobama koje boluju od retkih bolesti, u iznosima od 25.000, 35.000 dinara i 50.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari