Rade Basta najavio da će pokret Evropski put izaći na izbore 1Foto: Beta/Ministarstvo privrede/Zoran Vujasinović

Pokret Evropski put – Basta saopštio je danas da će izaći na izbore sa planom u kojem su temeljne politike vladavina prava, velike investicije u domaću privredu, privlačenje stranih investicija, borba protiv korupcije i kriminala, borba protiv nasilja u društvu i besplatno školovanje i kvalitetno zdravstvo, kao i ubrzanje članstva u Evropsku uniju.

Kako se navodi, njihovu politiku će činiti i izrada nacionalne strategije razvoja i usklađivanje sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU.

Predsednik pokreta Rade Basta istakao je da je vreme da se prekine sa pogubnom politikom koja postoji proteklih 30 godina i da je cilj sređivanje zemlje po ključnim pitanjima i po standardima EU i potpuna spremnost za članstvo u EU pre 2030. godine.

„Vreme je za preuzimanje odgovornosti za budućnost naše zemlje i zato nema više mesta za pogubnu politiku zaduživanja i korupciju u svakom segmentu našeg društva, jer nas to udaljava od prosperiteta i uređenih sistema gde se poštuje dostojanstvo svakog građanina“, naglasio je Basta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari