Basta: Srbija je sita bahatih direktora, poput Vladana Sekulića iz Laste 1Foto: Beta/Ministarstvo privrede/Zoran Vujasinović

„Video spot pod nazivom „Stop stranoj propagandi“ koji je objavio direktor laste Vladan Sekulić  u kojem se targetiraju novinari i voditelji N1, Nove S i novina Nova, dovolja  su razlog da  direktor Laste bude smenjen“, ocenjuje Rade Basta, predsednik pokreta Evropski put i ministar privrede o čijem se razrešenju raspravlja u Skupštini.

Prema njegovim rečima osiono ponašanje Vladana Sekulića ne priliči direktoru jednog saobraćajnog preduzeća u kojem se radnici suočavaju sa brojnim problemima i muče muku kako da prehrane svoje porodice.

„Možete li da zamislite kako se osećaju vredni i pošteni radnici ovog preduzeća kada gledaju kako njihov direktor umesto što se bavi pitanjima njihovog opstanka objavljuje neki video spot u kojem poručuje novinarima da su štetočine i lažovi, da šire otrov i zaključuje da postoji ‘put oslobođenja’ od njih uz prikazan isečak iz animiranog filma u kojem lik drži bacač plamena? Zaista ne razumem koja dramatična muzika i iskrivljene percepcije stvarnosti se motaju po glavi Vladana Sekulića kad sebi u tim godinama, i na toj funkciji, dozvoljava kabadahijsko ponašanje koje je ispod svake granice prihvatljivosti“ ,ističe Basta.

On napominje da su građani Srbije siti bahatih direktora poput Vladana Sekulića i smatra da je vreme da se u našem društvu postave novi temelji oko toga šta je prihvatljivo ponašanje, a šta je nedopustivo.

„Mora da postoji princip odgovornosti u svakom obliku društvenog delovanja jer je to princip koji će nam garantovati društvo bez nasilja, za koje se građani bore mirnim protestima na ulici. Niko ne sme da vređa, targetira i napada novinare jer to ne priliči civilizovanoj evropskoj državi, a kabadahijsko ponašanje direktora ‘Laste’ i targetiranje novinara N1 i Nova S dovoljan razlog da on više nikada ne sedne u direktorsku fotelju“, zaključuje Basta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari