Bastać: Vesić govori neistine o performansu 1Foto: Opština Stari grad

Predsednik opštine Stari grad Marka Bastać izjavio je danas da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić u pismu predsedavajućem Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidu Mekalisteru izneo neistine o političkom performansu koji je organizovan u nedelju.

Performans je uključivao postavljanje polomljenih kocki sa Trga republike ispred zgrade Predsedništva Srbije sa ispisom „Goran ti je lopov“, postavljanje istih tih kocki u ulici u kojoj Vesić ima stan sa ispisom „Vesiću lopove“, kao i konferenciju za novinare u raskopanim ulicama u kojima ljudi već mesecima ne mogu normalno da žive, podsetio je Bastać.

On je u pisanoj izjavi naveo da Vesić u „paničnom strahu“ od istine o besmislenim, nestručnim i koruptivnim projektima, kojima „lično komanduje“, izmišlja da mu je bilo ko tada poručio da je „sledeći“ ili da „ide dva metra ispod zemlje“.

Bastać je istakao da će od kancelarije EU u Beogradu biti zatražen sastanak, na kome će prezentovati dokaze o tome kako Vesić pokušava da obmane evropske parlamentarce.

„Svi koji su učestvovali u performansu će pod punom materijalnom i krivčnom odgovornošću dati izjave o tome šta su bile poruke političkog performansa koji smo održali“, rekao je Bastać i od policije zatražio da objavi sve snimke koje poseduje, kako one sa kamera koje pokrivaju ceo prostor performansa, tako i snimke inspektora koji su pratili akciju.

„Uskoro će se na bazi ovih dokaza međunarodna javnost uveriti u ono što u Beogradu znaju svi, a u Srbiji mnogi – da Vesić Goran govori istinu samo kada se predstavlja, kao i da sve što radi radi pod pokroviteljstvom čoveka koji se u UN hvali kako ima bedž, dok napada političke neostomišljenike i ugrožava autonomiju Univerziteta“, naveo je Bastać.

Vesić je u pismu Mekalisteru, koje je u utorak objavio na svojoj fejsbuk stranici, ukazao na „niz zabrinjavajućih činjenica i postupaka“ predstavnika Saveza za Srbiju čiji su postupci kulminirali organizovanim dolaskom pristalica ispred zgrade u kojoj živi sa transparentima „Ti si sledeći“ i „Vesiću završićeš dva metra pod zemljom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari