Marko Bastaćfoto Antonio Ahel/ATAImage

Nosilac liste „Čuvari Starog grada“ Marko Bastać izjavio je danas da očekuje da će sutra na konstitutivnoj sednici opštine Stari grad većina odbornika podržati njegova programska načela.

Bastać je agenciji Beta kazao da je svim odbornicima koji su pokazali interesovanje za inicijativu liste „Čuvari Starog grada“ upućen predlog dopunskih načela o razvoju Starog grada u narednih osam godina, a „koji je plod predizbornih obećanja i konsultacija sa strankama i odbornicima“.

Na pitanje Bete da li se neko od odbornika već izjasnio, Bastać je kazao da jeste, ali da to neće saopštavati do sutrašnje sednice.

Upitan da li ima većinu, kazao je da će se to videti sutra na sednici.

Nosilac liste „Za zeleni Stari grad“ Dejan Žujović rekao je Beti da neće podržati eventualnu koaliciju između Srpske napredne stranke i „Čuvara Starog grada“, dok je Radomir Lazović kazao da se lista „Biramo Stari grad“ nije izjašnjavala o Bastaćevim programskim načelima.

Žujović i Lazović su kazali da očekuju da će Marko Bastać na Starom gradu formirati vlast sa Srpskom naprednom strankom.

Prema izveštaju Izborne komisije o rezultatima glasanja za odbornike Skupštine gradske opštine Stari grad održanih. 2. juna, najviše glasova osvojila je koalicija stranaka okupljenih oko liste „Biramo Stari grad-Radomir Lazović“.

Ta lista je osvojila 37,01 odsto, odnosno 23 mandata.

Lista „Aleksandar Vučić-Stari Grad sutra“ je osvojila je 34,79 odsto glasova ili 21 mandat.

Lista „Čuvari Starog Grada-Marko Bastać“ osvojila je 16,35 odsto glasova, odnosno 10 mandata, a po jedan mandat osvojile su liste „Za zeleni Stari grad-Dr Dejan Žujović“ s 3,16 odsto glasova i „Narodna lista“ koja je osvojila 3,12 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari