Bastać: Vučić najavljuje otvaranje gradilišta a pojedina nisu ni prestajala s radom

Ostavite komentar


  1. Istina je, u mojoj zgradi koja ima problem sa prekomernim sleganjem temelja investitor sve vreme pandemije salje svakojake radnike da krpe rupe po zidovima stanova koji jos nisu prodati. Mi koji smo se uselili, mesec dana se na hodnicima mimoilazimo sa nepoznatim radnicima koji ne nose ni maske ni rukavice a diraju kvake, prekidace svetla, lifta, itd. Inace investitor je drzavna firma koju je osnovala Vlada Republike Srbije, a poznata je po aferi sa tzv. smrdljivim zgradama.

  2. Sve gradjevinske firme koje su imale posla,u Srbiji,RADILE SU,bez izuzetaka.Takodje radilo je 70-80 posto ostalih firmi,pa se na osnovu toga i „valja“ prica o toboznjoj uspesnosti nase ekonomije. Koji gubitak da pretrpi privrede koju „vuku“ poljoprivreda (blaga zima) i IT sektor koji radi od kuce.Nisu radili taksisti,ugostitelji, deo frizera i slicno,a sve to najduze DVA MESECA.Metalske firme su radile,a motaci kablova zbog toga sto auto industrija nema posla u svetu-delom nisu radili,ali oni su toliko para pokrali na subvencijama i bednim platama (zajedno sa SNS-om) da mogu da ne rade dve godine a da pkacaju plate.Kad se na to doda novac koji ce drzava -BEOTREBNO SVIMA SKORO-dati za tri meseca navodnog nerada, koji gubitak trpi srpska privreda??Problem je evidentno sto smo mi na nivou razvijenosti privrede hedno trideset godina iza ozbiljnih drzava,sto naravno nikad neces cuti na SNS televizijama.

      1. Na teritoriji opstine Barajevo krenuo je da se radi gas pre pocetka epidemije i naravno da radnici nisu prestajali sa radom, a o maskama, zastiti i dezinfekciji da i ne pricam…

    1. ako je stvarno poblem u sleganju temelja tu pomoci nema od radnika na dizajnu. pouka je -hitno iz takvih zgrada

  3. Sve gradjevinske firme koje su imale posla,u Srbiji,RADILE SU,bez izuzetaka.Takodje radilo je 70-80 posto ostalih firmi,pa se na osnovu toga i „valja“ prica o toboznjoj uspesnosti nase ekonomije. Koji gubitak da pretrpi privrede koju „vuku“ poljoprivreda (blaga zima) i IT sektor koji radi od kuce.Nisu radili taksisti,ugostitelji, deo frizera i slicno,a sve to najduze DVA MESECA.Metalske firme su radile,a motaci kablova zbog toga sto auto industrija nema posla u svetu-delom nisu radili,ali oni su toliko para pokrali na subvencijama i bednim platama (zajedno sa SNS-om) da mogu da ne rade dve godine a da placaju plate.Kad se na to doda novac koji ce drzava -NEPOTREBNO SVIMA SKORO-dati za tri meseca navodnog nerada, koji gubitak trpi srpska privreda??Problem je evidentno sto smo mi na nivou razvijenosti privrede jedno trideset godina iza ozbiljnih drzava,sto naravno nikad neces cuti na SNS televizijama.

    1. Djole, imaš li ti neki problem u glavi ? Obzirom na dugogodišnje sankcije, bombardovanje i uništavanje privrede , Srbija danas odlično stoji. Ti si slep od mržnje.

      1. Yuy Mole je u pravu!Građevini su radili sve vreme osim veliki petak subota i vaskrse.To što su radili građevinci punom parom to je BG pod vodom bolje da i nerade .Prati tok novca.

    2. Svaka ti cast Djole… I moj mezimca je Djole.. Izgleda ste svi sa imenom Djordje mnogo pametn… Pozdrav od Djolove mame… Komentar ti je za sistu 10

  4. Molio bih s obzirom na to da sam potpuno nov na ovom portalu da mi neko ko duze komentarise objasni kako se to komentar pojavi pa nestane? U vezi tematike clanka,da svi smo videli sve vreme (van vremena trajanja policijskog casa) gomile (a ne 2 i ne na propisanim odstojanjima) radnika,najveci deo bez zastitne zdravstvene opreme i u uobicajenim uslovima za gradjevinske radove. Mozemo pretpostaviti da nikakav pisani trag njihovog prisustva gradilistima tipa radna obaveza ne pistoji iz razloga odgovirnosti za izlaganje opasnosti od zaraze bez mera zdravstvene zastite kakve ionako nije moguce dosledno sprovesti u takvim nehigijenskim uslovima rada.

    1. Što se problema komentara tiče, mnogi se čude zašto se komentari volšebno pojavljuju i nestaju (i nepravedno optužuju admina za cenzuru), ali događa se sledeće:
      – Kada otkucate vaš komentar i kliknete na „pošalji“, on se šalje na Danasov severu, a lokalna verzija veb stranice koju imate na svom ekranu se ažurura tako da se vaš komentar odmah pojavljue među prethodnim komentarima. Tako ostaje sve dok pređete na neku drugu stranicu ili zatražite osvežavanje iste stranice na ekranu.
      – Kada administrator Danasovog veb sajta dobije vaš komentar, on ga pregleda i prihvata ili odbija. Ako ga prihvati, pravi se nova verzija vaše veb stranice koja sadrži i vaš komentar. Ali to se ne događa odmah, nego je potrebno izvesno i ne uvek baš kratko vreme.
      – Ako se vi u međuvremenu vratite na stranicu gde ste upisali svoj komentar, a administrator veb sajta još nije ažurirao tu stranicu, vašeg komentara neće biti na njoj zato što ćete od servera dobiti staru verziju stranice kakva je bila pre nego što ste poslali svoj komentar.
      – Vaš komentar će postati trajno vidljiv na stranici tek pošto admin do kraja uradi svoj deo posla, a vi se vratite na stranicu (ili je osvežite) posle završetka tog posla.

      1. Zahvaljujem se Vama na detaljnom pojasnjenju i ujedno izvinjavam administratorima „Danas“ jer zaista nisam znao kako to ovde funkcionise.

  5. Misli se na ona koja su prestajala sa radovima jer ih je bilo mnogo na gradilistu! Zasto uvek trazite negativne konotacije!

  6. Nekima je prosto zao sto su pojedine firme radile. A da su radnici radili bez zastitne opreme to vam niko nece poverovati.

    1. Firme su radile i dan danas rade bez zastitne opreme. Evo u mojoj firmi koja nije prekidala rad ne dobijamo rukavice a maske dobijamo. Ko je ovde lud ja iz principa ne nosim ni masku koji ce mi kada mi ne daju rukavice. Toliko o zastitnoj opremi i postovanju mera vlade.

  7. Sve mi se čini kao da mu je žao što išta radi u toku ove situacije, i što nije sve zamrlo.

  8. O čemu Bastać priča? Ovo što on priča apsolutno nije tačno uverio sam se i sam.

    1. Firme su radile i dan danas rade bez zastitne opreme. Evo u mojoj firmi koja nije prekidala rad ne dobijamo rukavice a maske dobijamo. Ko je ovde lud ja iz principa ne nosim ni masku koji ce mi kada mi ne daju rukavice. Toliko o zastitnoj opremi i postovanju mera vlade.

  9. Dusebriznice kada toliko brines ozdravlju rsdnika zasto nisi isao da rusis gradilia po starom obicaju.

  10. Ocigledno je da je bitnije ko prica nego sta prica pa zbog toga odmah na
    „nepodobne“ (a ne netacne) komentare polete „drustvenokorisni radnici“ da nas ubedjuju da ne treba da verujemo sopstvenim ocima i sopstvenom iskustvu nego saopstenjima stranackih centrala.To sto je neki javnosti poznat Bastac zapazio moglo je zapaziti svako NN lice u Beogradu svih proteklih dana a s obzirom na to da poznajem i materiju i problematiku ovo u clanku sa dezinfekcijom gradjevinskih masina bolje da ne prokomentarisem.

    1. A zašto ti čitaš Danas? Nepotrebno objaviti odgovor, neka ga je cenzor pročitao1

  11. Jedino sto treba utvrditi je zasto je Bastac i dalje prisutan u javnosti i ko mu je dao dozvolu da nas gnjavi svojim idejama i izjavama,.

  12. Kako se moze primetiti i u vasem „slobodnom i nezavisnom mediju“ stanhe identicno kao i u „ostatku“.. Ovo sto se zove i prepoznaje kao komentar iz stranackih centrala (bot) pod obavezno se objavi drugi komentari u kakvim nema cak ni stranacke obojenisti a kamoli vredjanja nego samo i jedino cinjenica-STOP. Moze se samo nagadjati-superiorna „bot“ tehnika, procenat od objave konentara, provokacija,ko bi to mogao znati,demokraticnost sigurno nije u pitanju.

  13. A kada ce da legalizuju zgrade koje su sa svom potrebnom dokumentacijom godinama na čekanju. Ja imam takav stan jer nas je investitor prevario uzeo pare unapred i pobegao. Ili treba da čekamo da vlastodrsci prodaju sve sto su izgradili i jos grade da bi mi obicni i prevareni smrtnici dosli na red.

  14. Gradilista su ti kao karantin izolovana od svih, samo su radnici tu koji su kuci u karantinu i na gradilistu u karantinu. Nemaju gde da se zaraze, samo rade i grade.

  15. Budalaština od AV.ove izjave po običaju !!! U mojoj ulici su dva gradilišta na nepunih dvesta metara sve vreme radila punom parom, sa svim radnicima bez zaštitne opreme , sa minimumom higijenskih uslova. Pisala sam na razne adrese, da se žalim ,niko mi nije odgovorio osim zaštitnika građana, da to nije njihov domen. Toliko o revnosti sprovođenja mera !

  16. Baš sam imao vremena da pročitam i komentare, a šta drugo i da radim u izolaciji a uz to je i praznik, pa ispade da ništa ali baš ništa ne valja. Ne valja kada se ne radi a još je gore kada se radi. kada će se održati konferencija ili savetovanje na tu temu.

  17. Koliko mi je poznato na gradilištima koja su aktuelna zbog nedovoljnog broja srpskih građevinaca većinom rade građevinci iz okruženja i oni osim gradilišta gde provode najveći deo dana ostatak provode u posebnim naseljima i oni su već i na taj način izolovani.

  18. Vecina gradilista u Srbiji us radila sve vreme pandemije, u terminima kada nije bila zabrana kretanja, sto je dobro za ocuvanje srpske privrede.

  19. Ako imamo pricu o prioritetnoj i pojacanoj zdravstvenoj zastiti i preventivi zbog pandemije zaraze u toj prici gradilista nemaju sta da traze to zna svako ko je bar jednom u zivotu prosao pored gradilista. Medjutim ako imamo neke sasvim desete price,dilove i pritiske onda je trebalo po „svedskom modelu“ tipa „nista se ne dogadja“ pa sta bude-bice. Ovo „izmedju“ je jasno je vec sada, najgora varijanta.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.