Bedžet Pacoli odgovorio na optužbe da je prosrpski i proruski čovek 1Bedžet Pacoli Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli pozvao je predsednicu Vjosu Osmani da iznese u javnost činjenice na osnovu kojih ga optužuje da je on „proruski i prosrpski čovek“.

Kritike iz Predsedništva na račun Pacolija usledile su nakon što je on izjavio da obezbeđenje Osmani nije na skopskom aerodromu ispoštovalo protokolarnu proceduru i postupilo po zakonu.

Pacoli je na Fejsbuku istakao da se vodi kampanja protiv njega i njegove porodice.

„Vi koji ste po ustavu objedinjujuća i nadpartijska ličnost, simbol tolerancije, već neko vreme vodite kampanju linča i dezinformisanja od strane vaše institucije, više puta me vređajući i nazivajući me srbofilom i rusofilom… Siguran sam da nema razloga za to. Pre svega, ovim optužbama vaša institucija ugrožava moju i bezbednost moje porodice u trenutku kada se naša zemlja suočava sa dubokom polarizacijom“, naveo je Pacoli na Fejsbuku.

Ocenio je da institucija na čijem je čelu Osmani ne poštuje drugačija mišljenja.

„Kao što se sećate, glasao sam za vaš izbor (i sa tim živim) uprkos našim razlikama po mnogim pitanjima, jer sam smatrao to tada pravim izborom u pogledu rezultata izbora i vaše kandidature. Iz tog razloga vas molim da javno iznesete dokaze koji potvrđuju ove optužbe. Vi sigurno ne dozvoljavate degradaciju institucije predsednika da nekoga optužite bez dokaza. Iznesite dokaze, recite sve što znate, inače će građani shvatiti da je vaša institucija u najmanju ruku oklevetana, a protiv mene je vođena kampanja linča“, naveo je Pacoli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari