Beli: Izlazak na izbore „1 od 5 miliona“ je „iskrena priča“

Luka Maksimović za Danas o učešću organizatora protesta u izbornoj trci i nagađanjima da bi poznati jutjuber mogao da uđe u politiku

Ostavite komentar


  1. Zanima me zašto se diletantima poput Belog, daje prostor da nešto kažu, na temu još većih diletanata? Ovo je na nivou tabloida!

    1. Svi se upregli u mašineriju borbe protiv bojkota, pa i vaš list. Uključivanje Belog u ovu priču i davanje na značaju njegovom mišljenju ko je koliko iskren ili sposoban, fijasko je uređivačke politike.

    2. Mozda zato sto je to jedini lik koji je uskomesao politicku scenu, a onda proglasen diletanton i nazivan ostalim imenima od istih nesposobnih, jadnih u cemeru zaostalih, narcisoidnih gradjanskih i opozicionih opcija.

    3. Dobijamo novu verziju likova, na javnoj i politickoj sceni, koji ce konkurisati i pomraciti „slavu“ retardircima, koje produkuje „Zadruga“ ili „Parovi“. Ovo je nesto novo i apsolutno zadovoljava ukus edukativno-moralno-duhovnih nakaza koje su preplavile sve sfere zivota ovoga drustva. Ova dvojica „prelepih i pretalentovanih zezatora“ koji su se „zezajuci napravili ozbiljnu pricu“ treba da budu neka nova vrsta „pametnih idiota“ ili „kulturnih prostaka“. Ipak, nisu oni krivi. Dok je god ovolikih magaraca, „Beli“ i „Baka Prase“ mogu da budu genijalci. Rdja se rdji raduje.

  2. Zašto Danas troši resurse na ovakve likove i njihove priče? Nemojte da glumite poštene novine, budite objektivni i pišite o relevantnim ljudima i događajima. Ovaj lik je bivša podmetačina, ne treba mu više davati na važnosti.

  3. beli kad je krenuo na predsednicke izbore posetila ga db i rekla mu cuvenu recenicu „sa drzavom se ne igra“ i po starom receptu i on se uprpio

    1. Politika je nesto mnogo , mnogo gore od sprdnje . Sprdnja je u sustini sala . A politika nesto najprljavije sto moze da postoji !

    2. Sprdnju? Ne, napravili su dobar biznis za sebe i dobro se unovcili. Al sta da se radi, za pare smo u stanju sve da damo i obraz i du…e…..

  4. Poslala mama Belog da kupi crveni telefon. Pošto nije bilo crvenog, on kupi žuti. Kada ga je majka ugledala, viknu: Zašto žuti crni Beli?

  5. Otkud se sada on ponovo pojavio u javnosti a godinama ga nigde nije bilo? I po cemu je on kom petentan da daje procene osim ako nije cilj da se jos vise zamuti politicka scena?

  6. De se malo upristojite. Zašto dajete prostor ovom nebitnom liku da priča o tome kako je super neko ko zaradjuje na popularnosti medju desetogodišnjacima?

  7. Čime to Beli meri iskrenost njih nekoliko iz „1 od 5 miliona“ koji su odlučili da idu na izbore? Ličnim utiskom?… To ne znači ništa. Znači samo data reč. Još je Šekspir u svom Magbetu napisao: „Šta je to izdajnik? – Čovek koji se zakune, pa slaže“.

  8. „Ti njima ugrožavaš mesto. Oni (1 od 5 miliona) imaju kapacitet da uzmu neke glasove, što može da naškodi opoziciji.“
    Uzeće glasove kojoj opoziciji? Onoj koja bojkotuje? Ajde?! Teško možeš uzeti glasove nekome ko ni ne pokušava da ih dobije.
    A ako ovaj stručnjak misli da će 1 od 5 miliona privući da ipak izađu na glasanje veliki broj onih koje je opozicija već ubedila da ne glasaju, tek to je piši propalo.
    Stvar je u razlozima zbog kojih ljudi bojkotuju izbore. Dva najčešća:
    1. Glasanje na ovakvim „izborima“ nema nikakve svrhe. Takvi neće glasati, ni za 1 od 5 miliona, ni za nikog drugog, čak i da sutra kompletna opozicija s Đilasom na čelu kaže „idemo na izbore“!
    2. „Nemam za koga da glasam“. 1 od 5 miliona može privući tek mali deo ovakvih (jer najveći deo njih i dalje nema za koga da glasa), uglavnom one koji su prošli put glasali za Belog (i još uvek nisu naučili lekciju), a sad će glasati za novog Belog: 1 od 5 miliona. Biće svakako i takvih, ali daleko premalo da 1 od miliona preskoči motku na 3%.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.