Beli u šali proglasio pobedu 1Foto: EPA / STR

Pet minut posle 20 časova iz izbornog staba kod Ane na gajbi u Mladenovcu prvi se građanima obratio Luka Maksimović, a.k.a Beli Preletačević i proglasio pobedu.

– Dobro veče, građani moji! Došao sam da vam kažem da sam osvojio 67,97 odsto po nekim našim podacima. Očekivao sam više, ali i ovo je uspeh. Hvala svima koji su glasali za mene – rekao je Preletačević, a odmah nakon toga usledio je vatromet.

Izborni štab Luke Maksimovića, predsedničkog kandidata, nalazio se na periferiji Mladenovca, kod “Ane na gajbi”, do koje se dolazi zemljanim putem. Reporteke Danasa su odmah po dolasku bile ponuđene sarmom, a miris tog jela dominirao je u svim prostorijama, ali i velikom baštom gde je bio prisutan ne toliko veliki broj novinara i članova Preletačevićeve ekipe / izbornog štaba.

Medijske kuće su dobijale posebne pozive izbornog staba Preletačevića, tako da su oni “nepozvani”, među kojima je bila i televizija Pink, ostali ispred vrata, posmatrajući dešavanja u dvorištu kroz ogradu. “Pusti ih, šta sad”…, protivio se Beli.

“Ostajemo dosledni, ne mogu da uđu”, uzvratila je Ana, čija je “gajba”. Na pitanja – šta očekuju, kakav rezultat – Beli i njegova ekipa identično odgovaraju – otkud znamo, brate, šta da očekujemo…

Pojedini se nadaju neulasku u drugi krug, jer, kako kažu, Beli bi bio gori od Vučića! Prosek godina u stabu Maksimovića bio je ispod 30, većina je bila obučena u bela odela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari