Beograd je taj koji sprečava ZSO, tvrdi se u nemačkoj štampi

Ostavite komentar


  1. Znači Beograd punih 11 godina Beograd blokira Zajednicu srpskih opština. I to radi tako što insistira na formiranju Zajednice srpskih opštiona. Svaka čast i ovima što su napisali a i vama što ste preneli ovu budalaštinu.

  2. Da li u toj „nemackoj stampi“ moze da se pojavi makar JEDAN tekst u kom nisu Srbi i Srbija za sve krivi? Postaje smarajuce. Jako smarajuce. Ocigledno da se taj hitlerovski odnos prema Srbiji i Srbima kao i taj popustljivi odnos prema „saveznicima“ iz II svetskog rata najcrvrsce odrzao bas medju raznim martensima i drugim nemackim novinarima.

  3. Imaju i Nemci svoj „Donjeck“ u vidu te velikoalbanske naci-mafijaske tvorevine na Kosovu, kako se samo trude da je nekako legalizuju, nema veze sto krse ko zna koliko medjuanrodnih sporazuma, statuta medjunarodnih rganizacija, sto je svima jasno da se radi o muljanju… Samo da se ta tvorevina nekako legalizuje. Ovde ocigledno vise ne radi o racionalnim interesima i prakticnosti po kojima su navodno poznati Nemaci nego o nekim ozbiljnim, nagomilanim licnim i nacionalnim frustracijama.

  4. Kada zapad bude odlučio da reši pitanje kosova i Srbije onda će ga rešiti. Dotle ćemo se igrati žmurke i povlađivati jednom ili drugom vođi.

  5. Ko ne shvata da je Vucic promoter svega pogzbnog po srpski narod, vec 30 godina, taj ne shvata nista, ama bas nista.

  6. Stari narativ Vučićevih velikih prijatelja Nemaca i naravno, da njih ne zaboravimo, onih koji sebe nazivaju građanisti za mene „građanisti“.
    Slobodan Milošević je naravno kriv za proterivanje Srba iz Hrvatske, isti čovek je kriv za proterivanje Srba sa Kosava, sad naravno opet je Srbija kriva za …
    Najgore je, što je to i tačno.
    Da, mi smo krivi!

  7. @Pomeranija, niste na liniji dogadjanja a ovo sto je napisano je 100% tacno, niste povezali izlazak iz institucija, policije, podnosenje ostavki gradonacelnika, mislite da ih je to zamlio g-Kurti ili ce biti neko drugi. A kada ni ovo nemas a neki kazu to je bio deo Anthisarijevog plana, pitanje je ciji je ovo plan da nemas nikoga u ni jednoj instituciji a trazis formiranje ZSO. To treba formirati svakako ali trebalo bi probati da se cita izemedju redova. Ziveli

  8. ZSO treba da ima iste ingerencije kao Republika Srpska, pa zbog toga i ne treba da se raspravlja o tome, dovoljno je da EU to nametne. Druga je stvar sto Vucic nije u stanju da se za to izbori, narocito sa ovim socijaldemokratama, koji su po prirodi stvari, isto zlo kao i sam Vucic.

  9. Da li se u toj nemackoj stampi tvrdi nesto a da nisu Srbi i Srbija krivi? Cisto za promenu. Nemci ovako vec stotinjak godina.

  10. Nemci koji su pobili 2 000 000 Srba u dva svetska rata prisivaju Srbima da su genocidan narod,jos malo pa su Srbi palili manastire,crkve itd po Kosovu.

  11. @Balkan

    Bice da ti nisi povezao sovinisticko i fasisticko izivljavanje Kurtija zadnjih godina, slanje „specijalaca“, nasilno menjanje tabli sa natpisima, hapsenja, prebijanja, pucanja na decu, bespravno oduzimanje zemlje, zabranu prodaje robe iz centralne Srbije… Kurti se ponasa gore nego Milosevic a Milosevicevo ponasanje je bilo izgovor za oruzanu pobunu Albanaca.

  12. Za ove botove što ne čitaju. Beograd nije podneo predlog statuta do 2023. Dakle opet nas je parizer vukao za nos.

  13. @jednom natzi uvek natzi
    Pa visis,neko se rodi pametan a neki se nikada ne „opamete“.Gledaj prvo sta se desava u tvojoj „demokratskoj i sredjenoj“drzavi,a onda stavi prst na celo pa se zapitaj,jeli stvarno onako kako ti zelis da predstavis svoju sredinu?
    Upali ujutro tv pink,i pogledaj koje se sve bljuvotine tu propagiraju,koji sovinisti i zlocinci se tu pojavljuju i sta pricaju o ostalima u regionu pa i sire!Jedan totalno SOVINISTICKI kanal koji truje i ono sto je ostalo normalno.Naravno,nisu oni nekakav faktor,ali oni to rade godinama,pa ako si stvarno za jednu zdravu i normalnu politiku u regionu,onda pocnite da cistite vlastito dvoriste.Nemoj da prodajes maglu nikome,jer stara kaze da je „napad najbolja odbrana“.Nikada ili retko neko kritikuje politiku Srbije prema okruzenju,a kad vam se suprostave i protivrece onda su to „najgori“olosi.Tako,ti se pokrij preko usiju i uci nesto od zivota,ali nesto pozitivno i pametno.

  14. Svi se pozivaju na briselski sporazum koju su i Beograda i Pristine potpisali god 2013 a koju obe strane interpretiraju kako im odgovara. Krajnje je vreme da se objavi taj Sporazum kako bi drzavljani Srbije dobili uvid na sta su se obe strane, ne samo dogovorile, vec i obavezale !
    ZSO: status, prava i obaveze, gde ZSO de iure pripada, uloga Beograda i Pristine prema ZSO…
    itd. Medjusobna optuzivanja o opstrukcijama, ko je kriv da se 10 godina nista nije uradilo, samo potvrdjuje sumnju da je to situacija gde: Lud j*be zbunjenoga !
    Hvala na objavljivanju mog priloga.

  15. @dr

    Kao prvo Happy je privatna televizija koja ima uredjivacku politiku koja je taka kakva je. DW je drzavni medij. Uporedjujes babe i zabe sto dovoljno govori koliko imas pojma o bilo cemu i koliko si „opamecen“. Uostalom, poslusaj svoj sopstveni savet te ocisti svoje dvoriste i svoje drustvo i kada to uradis bices kvalifikovan da drzis predavanja sa tih nekakvih visina a do tada… Samo, nacekacemo se na tvoju kvalifikaciju posto vam je dvoriste ozbiljno zagadjeno i smnogo smrducka.

  16. @dr

    Tvoj komentar ima vrednost ravnu nuli posto da bi imao neku vrednost trebali bi ti i tvoji da imate besprekorno ocisceno drustvo i dvoriste. Samo sto ga nemate. Naprotiv.

  17. Koja bruka. Pa sta je Srbija cekala do 2023 godine? Zasto nije dala predlog nacrta ZSO? Ko je ovde lud? Zasto se narodu laze da Albanci ne zele ZSO ako mi nismo uradili bas nista sta se od nas ocekivalo. Opet cemo da cvilima kako nas niko ne voli i da nas svi mze. E pa bogami – sa pravom!

  18. Pre će se u Srbiji formirati zajednica albanskih opština nego zajednica srpskih opština na Kosovu.

  19. beogradu smeta zajednica srpskih opstina koja samo formalno postoji i koja je bez ikakvih prava tu je kljuc

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.