Beograd primenjuje koncept „pametnih gradova“ po ugledu na Beč

Ostavite komentar


  1. Osim broja stanovnika nikakvih vise slicnosti izmedju ova dva grada nema. Beograd je zapravo kad se uzme u obzir istorija fantasticno napredovao od kraja 19og veka u odnosu na Bec. Ali je isto tako fantasticno upropascavan neplanskim sirenjem i losom strategijom – opet u odnosu na Bec. U Becu postoji plan za to kako ce se grad u oblasti prevoza, stanovanja i sl. razvijati u najmanje narednih 20 godina. I sve je javno. U Beogradu se kao sto svedocimo planovi prave sa fantomima od danas do sutra. Onako partizanski. Ili gibanicarski. Kako vam se ideoloski vise dopada. Rezultat je isti.

  2. KOMPLEKS IMGERIORNOSTI NA DELU-BEC NIKE RUSIO SVOJE KULTURNO DONRE I NOJE NARUSAVAO URBANE CELINE GRADECI NOVI BEC PO OBODU A MI GRADIMO NAJNOVIJI BEOGRAD U CENTRU DREVNOG GRAFA

  3. Da bi primenjivao pomenuti koncept, moraš imati pametnu upravu. E moj doktore – nekada je osnov tog poziva bio moral. S obzirom, ko je ministar nije ni čudo što su tebe stavili za maketu gradonačelnika. Možda će Vesić da primenjuje pametan koncept. Ha ha ha, šala, šala, šala.

  4. Šta vam vredi koncept pametnih gradova kad ste vi glupi i pokvareni do srži?

  5. Upravo ste,prikazali ,,SVU,PAMET,, NEKIH TAMO IDIOTA,U BEOGRADU,, NA KALIŠU,. Nemoraju zato da se svi drugi pretvore, u vaše,,novotarije,, u vidu,rušenja,, svih svetski poznatih i priznatih obeležja .dDa su i skakavci,došli imalo bi šta i da ostane,,ovako,,napraviste ruinu,i još se,hvališete,,Beograd NIJE NITI JE BIO VESIĆEV POLION ZA NJEGOVE,,IZUME,, DR RADOJIČIĆU,ŠTO SE PRE OSVESTITE S KIME,,RADITE,, BIĆE MANJE SRAMOTE ZA VAS LIČNO I KOLEGE LEKARE POSEBNO PEDIJATRE,NAROČITO POSLE ONE ,,VIZITE,, JEVANĐALISTE,.,. DEČIJEM,ODELJENU,ONKOLOGIJE,U VREME GRIPA.. SVEST I SAVEST NEMOŽE DA SE TELEPRONTUJE,SREĆOM, PA JE,UROĐENA AL, ,,PRIJA NARCISIMA,, KOJIMA STE PRIPOMOGLI DA ,,ULEPŠAVAJU,,SVE ŠTO NIJE PO NJIHOVOM,LEX SPECILJALIS ,UKUSU,, BEZ

  6. Kopiranje, kopiranje, prepisivanje, kradja ideja, …. beograd je od devedesetih izgubio onu svezinu u idejama po kojoj je bio poznat sirom sveta. od kad se preslo na kpiranje vasarsnih atrakcija – liči na veliki buvljak jeftine robe i praynih ideja. ne mogu prosecni da postanu elita.

  7. Beč i Beograd ni po broju stanovnika nisu slične veličine osim ako 600 000 stanovnika ne predstavlja značajnu razliku.

Ostavite komentar


Politika

Osmani učestvuje na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu 10

Osmani učestvuje na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, na poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona i predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha, učestvovaće na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara "Pariz 2024" u petak, saopšteno je iz njenog kabineta.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.