Beograd ZSO koristi za blokiranje dijaloga

Sagovornici Danasa iz Prištine i Beograda o tome da li ima pomaka u dijalogu nakon poseta Miroslava Lajčaka

Ostavite komentar


  1. Prizemno pro-albansko botovanje, ali sta i ocekivati od S. Congradin i od „kadaporastembicusonjabiserko“ Izabele Kisic. Kao da Albanci godinama ne izbegavaju formiranje ZSO, izmisljaju neku uskladjenost sa „ustavom“, pokusavaju da naprave paralele sa tzv „presevskom dolinom“, kao nece „republiku srpsku“ ali bi zato „repubLJiku alJbansku“ na Kosovu ili najnovije, „tek posle priznanja bice ZSO-a“.

    1. Niko od vas komentatora nije procitao briselski sporazum niti prateće sporazume. Nisu predvidjena izvrsna već nadzorna ovlašćenja za zajednicu. Srpske opstine su već mogle da formiraju zajednicu da su htele i da daju na saglasnost ministarstvu lokalne samouprave kosiva statut zajednice. Mnogo pričamo o toj zajednici a ona suštinski već postoji kroz saradnju lokalnih samouprava na kosovu sa srbijom.

      1. @Micha

        A ti si procitao taj „briselski sporazum“? Gde u „briselsom sporazumu“ pise kakav je status predvidjen za ZSO? Zasto Lajcak trazi formiranej ZSO ako ono vec postoji? Zasto bi Srbi pristali da imaju manje nego sto to Albanci zas ebe uzimaju? To sto Albanci i sponzori hoce da od ZSO-a naprave nesto u rangu pecackog udruzenja je samo vas problem. Za sebe bi „drzavu“ na Kosovu, u Makedoniji sa manje od 20% stanovnista podelu suvereniteta, federalizaciju i kontrolu drzave, u Albaniji je vec odavno izvrsena nasilna albanizacija Srba i ne samo Srba, a na Kosovu bi za Srbe „pecacko drustvo“? Nece moci.

  2. Autorka i sagovornici su malo izgubili kompas. Koliko već godina albanci ne primenjuju dogovor o ZSO, i sad su Srbi krivi i uslovljavaju a ovi godinama ne ispunjavaju dogovoreno…

  3. Samo me naslov iritira da ne ulazim previše u tekst. Beograd blokira pregovore tako što Albanci ne ispunjavaju potpisano.
    Ti mi izdaš stan, ja ne plaćam stanarinu od samog ugovora ali te napadam što me uznemiravaš . I idealno rešenje da se pomirimo je da uzajamno priznamo: Da je tvoja kuća tvoja a da je stan moj.
    Super

  4. Tuzno je to sto se Danas srozao na nekakvo (izmedju ostalog) velikoalbansko pamfletsko glasilo preko ove nvoidne struje u redakciji.

  5. Moje pitanje za F-dju Kisić, a za šta Priština koristi dogovor o ZSO?
    Hoće još jednom da nam prodaju istu robu?

  6. Izgleda da je Sonja Biserko prala kosu ili spremala tursiju te nije stigla da odradi davanje svoje hiljadite izjave za Snezanu Congradin, te je uskocila njena mini-me ili je Snezana Congradin ukapirala da vec postaje smesno njeno vrtenje jednih te istih po ko zna koji put, pa da malo „osvezi“ nastup? Ali dzaba kada je repertoar vecito isti.

  7. Kad to kaze Izabela Kisic, odma se zna koliko je sati, i u cijem interesu, doticna govori. Uostalom, oni je i placaju.

  8. Zaista jadno je da Danas nema kritičke tekstove. Ovo je primer prilično neukusnog pristrasnog izveštavanja

    1. @Milovan…Šta je netačno u tekstu? Jedino je neukusno što se toliki prostor posvećuje Sveznajućem i Sveprisutnom.

      1. @Nikada se neću kandidovati za predsednika Srbije,to me ne zanima!

        Sve je netacno i tendenciozno u ovom tekstu, spada u kategoriju jeftinih spinerskih pamfleta karakteristicnih za npr. Informer i slicne „novine“. Naravno, oni kojima je mozak dodatno suzen srbofobijom nisu u stanju to da uvide.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.