Beogradski parlament bez rasprave reizabrao gradskog urbanistu 1Foto: Beoinfo

Po skraćenom postupku bez rasprave na sednici Skupštine Beograda na mesto gradskog urbaniste ponovo je izabran Marko Stojčić, ukazao je Dobrica Veselinović, odbornik Ne davimo Beograd, koji je na Tviteru objavio i spisak članova Komisije za planove Skupštine Beograda.

Prema dostupnoj biografiji na portalu Istinomer Marko Stojčić, rođen u Beogradu 1975, nakon završene 11. beogradske gimnazije na Arhitektonskom fakultetu stekao je zvanje diplomiranog inženjera arhitekture.

Ističe da je član Inženjerske komore Srbije od 2008. godine, Saveza arhitekata Srbije od 2001. godine, Društva arhitekata Beograda, a da status slobodnog umetnika u udruženju ULUPUDS ima od 2001. godine.

Napominje da je licencirani odgovorni urbanista, odgovorni projektant i odgovorni izvođač radova. Navodi da je inicijator osnivanja Komore arhitekata Srbije „za šta je dobio i podršku Evropske komisije iz Brisela 2010. godine“.

Takođe, dodaje da je osnivač i Komisije za sport i rekreaciju u Institutu za standardizaciju Srbije.

Na funkciju glavnog urbaniste grada Beograda izabran je na sednici Skupštine grada 4. marta 2019. godine.

Sajt „Pištaljka“ pisao je u martu 2019. da je izradio idejno rešenje za državni naučni kompleks „Verokio“, a onda je njegova arhitektonska firma pobedila na tenderu za izradu dokumentacije za građevinsku dozvolu nakon što su druga dva ponuđača odbijena jer nisu mogla da dostave dokaz da su otkupili Stojčićeva autorska prava. U to vreme on je, prema izjavama samih gradskih čelnika, bio desna ruka tadašnjeg gradskog arhitekte Milutina Folića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari