Beriša: Otkazi Srba u KBS-u rezultat namernih napada

Ostavite komentar


  1. Dolaskom Miloševića na vlast Albanci su naglo napustili vojsku, policiju, železnicu, šumare i lugare, odnosno sve one službe gde su zaposleni uniformisani. Navodno im je smetala petokraka u bojama srpske trobojke a ne crvena. Ubrzo, kada su počela ubistva i kidnapovanja shvatili smo pravu nameru Albanaca. Uniformisani lica su postali glineni golubovi i targetirani za ostrel. Čak su ubijali i rudar u njihovim svečanim uniformama. Ostavljali su na desetine hiljada Albanaca bez posla i to nekoliko godina pred penziju. Još je teža situacija nastala kada su napustili velelepan škole i univerzitet i paralelno se školovali po štala a i podrumima. Za razliku od Albanaca Srbi, naravno da trebaju da napuste KPS jer je očigledna namera da mimo ustava R. Kosovo stvore oružane formacije i preko reda, na mala vrata uđu u NATO. Ako ikada R. Kosovo bude nezavisno i članica UN ono treba biti vojno neutralno i demilitarizovano, kao i BiH ako se oslobodi protektorat.
    Kroz insticije sistema, Srpskom Zajednicom Opština i jedinstvenim nastupanje Srba na parlamentarnih i lokalnim izborima treba se izboriti za ministarstvo unutrašnjih poslova i posebnu srpsku policiju u SZO i Enklavama i tu Amerika može mnogo pomoći na način kako su organizovali ustrojstvo Indijanskih Rezervata i onda nam preostaje da se obučem u srpske i metohijske narodne nošnje i otvaramo kazina gde ćemo pelješiti, legalno nego šta, Albance i KFOR-ove i NATO vojnike koji će zauvek ostati na KiM ili R. Kosovo.

Ostavite komentar


Politika

Da li je oživljavanjem projekta Jadar, vlast oživela i srpsku opoziciju? 8

Da li je oživljavanjem projekta Jadar, vlast oživela i srpsku opoziciju?

Ponovnim otvaranjem teme eksploatacije litijuma i obnovom projekta “Jadar”, stvoren je kontinuitet tenzije u diskursu između vladajuće garniture i opozicije koji kulminira od decembarskih, preko junskih izbora pa sve do danas, a naš sagovornik Đorđe Vukadinović smatra da je preusmeravanje fokusa sa izbora na pitanje eksploatacije litijuma "reanimiralo opoziciiju koja je doživela kliničku smrt".

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.