Berlin pojačava pritisak na Beograd zbog Kosova

Altman: Merkel će ohrabriti Vučića da ozbiljno nastavi sa briselskim pregovorima *Janjić: Vučić umnogome potrošio "kapital" kod Nemaca
Šta diplomate i analitičari očekuju od predstojećeg susreta Merkel - Vučić

Ostavite komentar


  1. Nije mi baš jasno, sa kosovom im se neviđeno žuri, a za Srbiju ima vremena do 2025-2030… opušteno!

  2. A sta drugo i ocekivati nego „bombardovanje“ ako je poziv urucen 6. aprila.

  3. nego šta ću!-Merkel mu je samo izgovor,a on Nemcima garantuje subvencije!

  4. Sada mi nije jasno, nama se stalno nudi fiktivno clanstvo u EU i stalno ima neki problem sa tim clanstvom-treba li mi da nase nacionalne interese podredimo potencijalnom clanstvu u EU? O tome se prica vise od 20 godina , a kao bice u narednih 20 godina! Nasa deca ce biti penzioneri tada (ja sam postao penzioner u onih prvih 20 godina).

  5. Berlineeee , ne pritiskaj – uzeće nam „Konstantina Velikog“ tj. naš mali /ne siniša/ aerodrom , kojeg koriste vazduplohovi ! A i naša deca kada begaju u EU i kada dolaze da se vidimo !
    Ma sada se setih , što ih „ovaj“ ne uslovi : „Ako damo Kosovo – nema da vam damo školovane ljude“ !

  6. Pitaj je sta je sa ZSO , kada ce biti formirana i po kom pravilu. Hce li postovati sopstveno obecanje-Briselski sporazun. Kao sto se vidi , nece. Milsim, da u tom slucaju nemas sta da pricas sa Merkelovom.

  7. Treba objektivno priznati da Sirbiji za ulazak u EU nema Alternativa! Sirbija pod normalnim uslovima trebala uvi skupa Sa HR Ako vec ne Sa Sovencima!, Politika ne osniva na“ ljubav“ ( od toga nista korisnoga nema) nego na nac. Interesse! da je to tako dokaz j da sü nekadasnji clanovi Varsavskog Pakta koji sü izasli iz bede sada kao clanovi EU imaju znatno visi ziv. Standard od svih biv. Republike Juge!i(zuzev Slovenaca!) svaki dan zakasnjenje u tom pravcu nosi sa sobom teske posledice! Uslovima za ulazak u EU sü cvrsti tu “ palamudiranje“ nista nece promeniti! niko ne trazi da Sirbija prizna samostalnu Kosovo nego da se tamo bar za sada budu reseno menju nacionalni’ odnosi! Glavni “ Protagonistin ubredovima onih koji sü priznali samostalni Kosovo svojih priznanje nebudu 101% povuci ? Tu ni sareni vozovi huskasi poput Djurica Vulina Dacica bilo sta promeniti nece moci! Sada je dosao vreme na : konkretnije stavova “ “ ja “ ili ne“ i onda Po naski to je to !(Sa svim posledicama! Kukanje tu vise ne pomaze!)

  8. Nezavisno od naših unutarpolitičkih opredeljenja , mislim da je iluzorno dalje popuštati zbog šargarepe na štapu koja je daleko i u magli, jer inače Srbija i, trenutno, AV, srljaju u „sindrom žabe u grejućem loncu“ bez ikakve sigurnosti da će se naći neko rešenje, kompromisno ili kakogod ga nazvali, pa se skoro sigurno može očekivati da smo dali sve sto se od nas tražilo, a dobili „cvonjak“, t.j. ništa.
    Ovo je strašno ceđenje suve drenovine, uvreda i poniženje za naš narod i državu koji se teško podnose bez osećanja gađenja prema zapadnjačkoj beskrupuloznosti. Ne smatram da je Srbija nevina na KiM, ali da li su te velike „demokrate“, Zapadnjaci oličeni u NATO organizaciji ( ali i pojedinačno svaka od NATO država za sebe), toliko nevini da su stekli moralno pravo da i posle svih rušenja i ubijanja tokom 78-dnevnog divljačkog bombardovanja i zasipanja velike površine Balkana osiromašenim uranijom (da, vetrovi široko raznose radioaktivne čestice)
    sa stravično dugačkim poluvremenom raspada,budu protagonisti moralnosti i humanosti u međunarodnoj politici? Iskreno rečeno, gade mi se, nisu ni malo humaniji od krivaca za Srebrenicu, samo su perfidniji u svojoj surovosti nadmoćnih siledžija. odbijam da ih prihvatim kao uzor koji treba slediti.
    Očigledno, savremeni svet, bilo „liberalno-demokratski“ (zapad) ili „narodnodemokratski“ (Istok), nezadrživo jedre ka apokaliptičkom Armagedonu.

  9. Da li ste primetili da Vučić u Coraxovim karikaturama nije više buljavi, rasklimatani nosač zarđale kašike, već uredne, prijatne tj. umirujuće pojave. Dakle, i Corax.

  10. Ma samo bez veze troše vreme… neka Angela lepo napiše šta hoće od nas i onda neka to fotokopira u mnogo primeraka pa neka nam šalje te zahteve svakih nedelju dana. Samo neka vodi računa da ne napravi previše primeraka koje ne stigne da pošalje a u međuvremenu joj se promene zahtevi pa da mora ispočetka da se bakće. Nego lepo jedan zahtev pa kad se on ispuni onda drugi, pa treći i tako sve dok se EU ne raspadne i rusi ponovo ne umarširaju u Nemačku.

  11. Samo trazi da se ispuni ono sto je obecano. U briselskom sporazumu stoji da ZSO bice formirana po zakonima Kosova.

  12. Srbija nikad nece podleci ucenama. Ostace verna svojim principima, po cenu da joj zapad vise nikad ne da kredite. Srbija ‘ce biti gladna i izolovana, ali ce ostati verna svojom principima. Aparthejd mora biti vracen na Kosovo.

  13. Narod nece prihvatiti nikako priznanje kosova jer bi to znacilo pocetak stvaranja velike albanije,odnosno na Balkanu vise nikada ne bi bilo bezbedno po nas,kakva merkel kakva eu.

  14. Mogu da pritiskaju za Kosovo ,
    ako daju tajnu političkog Modela DVE Nemačke,
    koji bi mi primenili za ujedinjenje Srpske i Srbije !

Ostavite komentar


Politika

Tepić (SSP): Sve laži i obmane SNS vide se na temi litijuma 10

Tepić (SSP): Sve laži i obmane SNS vide se na temi litijuma

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić kritikovala je vlast zbog toga što je za predstojeću sednicu Parlamenta pripremila dnevni red sa 60 tačaka od kojih, kako tvrdi "ni deset odsto ne može da se međusobno poveže", te da među njima nema ni jedne o litijumu, čijem iskopavanju se opozicija protivi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.