Bešlin: Na delu je zatiranje Vojvodine i njeno svođenje na geografski pojam

Ostavite komentar


  1. Ne samo kao geografski pojam nego će Vojvodina biti zatrta kao autonomija.
    Pokrajinska skupština i svi paralelni pokrajinski organi će biti ukinuti čim R. Kosovo bude primljena srpskim priznanjem R. Kosovo. Sada kada je donet zakon o referendumu koji predviđa 50%+1 od izašlih glasača je stvoren preduslov da se ukine pokrsjina Vojvodina injeni organi, uvede monarhija ili predsednički sistem, narodna skupština svede na 150 poslanika i vlada na 12 – 13 ministarstava kao i departizacija i ukidsnje partijskih feuda. Srbija kao država regiona sa rednim brojem umesto geografskih i istorijskih pojmova koji su leglo svih separatizma. Srbija kao nacionalna država sa monarhom ili oredsednikom svih Srba na svetu (poput Albanije i Amerike) će garantovati Srbima i u R. Srpskoj, CG, Hrvatskoj i R. Kosovo i Severnoj Makedoniji će nam omogućiti da branimo srpske interese i Srbe svuda na svetu. Eksterotijalnost SPC i pećke patrijaršije će stvoriti preduslove za reorganizaciju SPC na papskom sistemu sa patrijarhom i središtem u Peći i srpske crkve današnje episkopije u rang patrijaršije. Tako će se rešiti pitanje CPC i MPC kao i episkopata u rasejanju.

  2. Bešlin je visoki funkcioner Lige, koja je u koaliciji sa SNS. Čemu krokodilske suze nad Vojvodinom? Što ta pitanja ne reše sa koalicionim partnerima?

    1. Bešlin nije funkcioner LSVa, nego predsednik VK, kao što i piše u tekstu. Isto tako, LSV nije u koaliciji sa SNS- ovoga puta čak ni komunalnoj. Osim toga, rešavanje pitanja statusa Vojvodine ne može biti predmet koalicionog sporazuma, taman da on i postoji!

      1. A, šta bi to Vojvodina, sem geografskog pojma, trebala da bude? Nezavisna država, što su očite intencije ovoga čoveka, uzimajući u obzir njregovo ime i prezime? Ili, za početak, kako se nama Srbima to obično dešava, „država u državi“?! Pa za neku godinu…?! Tragika je što mnogi Srbi ne vide zlo u ovim „demokratskim težnjama“ pojedinaca.

    2. Vojvodina i jeste geografski pojam.Drzava nikad nije bila, a to sto su komunisti podelili Srbiju na pokrajine a Hrvatsku nisu, to je nesto sto se moze ispraviti.Vecina stvari koju nam je komunizam napravio su nepopravljive, ali ovo nije.Milivoje, idi vidi zasto Dalmacija, Zagorje, Lika, Kordun, Banija..nisu pokrajine.

    3. Očigledno da je narod glasao za Vojvodinu kao regiju, inače bi LSV imao većinu u pokrainskoj skupštini.
      Mađari su zadovoljni statusom očiglrdno, samo se šačica separatista buni.
      Za hrvate je normalno da su uvek antiprotivni, a crnogorci nezadovoljni zbog gubitka forelja.

  3. Beslin, botina teska, nema gde ga nema, u Crnoj Gori „brani“ Mila i milogorski fasizam, u BiH se „bori“ za ukidanje „genocidne republike sumske“ i za unitarnu BiH, veci je Albanac od Albanaca kada se radi o „republjik kosova“ a sada je i „autonomas“. Kao Vojvodjanin, zadnje sto zelim u Vojvodini su „autonomija“ i „vojvodjanerski identitet“ kako ga zamisljaju razni „beslini“, „biserko“, latinke“, „sejdinovici“ i ostali iz te ekipice.

    1. Šta to Srbija ima da ponudi Vojvodini/ BiH/ CG/ Kosovu, da bi ostala/ vratile se pod njeno okrilje? Pogledajte se u ogledalo i recite da Vam je u ovakvoj Srbiji dobro. Vojvođanin niste, da se ne foliramo!

  4. Taj ko to radi zna da je to najbolji nacin za otcepljenje Vojvodine. Tako je ukinuta i autonomija Kosova, znamo sat je rezultat toga.

  5. Naravno da je promenjen karakter Vojvodine kada je 1918 bilo 35 posto Stba a sada 80 posto. Promenjen je i karakter Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Bosne…ne znam sta ste time hteli da kazete.

Ostavite komentar


Politika

"Igrokaz sa lošom režijom, lošim glumicima i baš lošim dijalogom": Igor Avžner o Vučiću u Malom Zvorniku 10

„Igrokaz sa lošom režijom, lošim glumicima i baš lošim dijalogom“: Igor Avžner o Vučiću u Malom Zvorniku

Još jedan igrokaz sa lošom režijom, lošim glumicima i veoma lošim dijalozima - tako je marketinški stručnjak Igor Avžner ocenio jučerašnji, kako je rekao, "namešteni dijalog" Aleksandra Vučića sa građanima Malog Zvornika. Da je Vučić hteo da čuje šta misli narod, dodaje, čuo bi 40.000 ljudi koji su mu svoje mišljenje dali ispod prozora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.