Besnik Bisljimi povodom Vučićevih izjava o "novoj Oluji": On preti Srbima, važno nam je da ih opustimo 1foto: Tviter, Besnik Bisljimi

Besnik Bisljimi, prvi potpredsednik Vlade Kosova, na danas održanoj konferenciji istakao je da cilj Prištine nije da, kako kaže, sprovodi akcije zbog kojih bi se Srbi osećali ugroženo, već da su zainteresovani isključivo za integraciju Srbe. On je predsednika Srbije Aleksandra Vučić označio kao nekog ko „preti“ Srbima Kosovcima da će im se desiti „Oluja“.

Bisljimi je danas na konferenciji govorio oko sukoba u Banjskoj, prenosi Gazeta Express.

Bisljimi je rekao da je Vučić, kako je naveo, već počeo da „preti“ kosovskim Srbima, porukama da ih uskoro očekuje nova „Oluja”, odnosno da će „uskoro otići na kamionima i traktorima“.

Prvi potredsednik kosovske Vlade rekao da je za Prištinu veoma važno da „opusti srpske građane Kosova“, jer ono što predsednik Srbije kaže, poručuje, nije istina.

Bisljimi je rekao da je Kosovo zainteresovano samo za integraciju Srba, a ne za akcije koje bi učinile da se Srbi osećaju ugroženo.

„Vučić ide još dalje i preti kosovskim Srbima da će uskoro imati istu sudbinu kao u „Oluji“ i govori o traktoru na koji će se smestiti da bi pobegli sa Kosova. Za nas kao Vladu je veoma važno da opustimo građane Srbije, da im kažemo da to nije tačno. Kosovo je samo zainteresovano za integraciju i da neće preduzeti ništa zbog čega bi se osećali ugroženo”, rekao je Bisljimi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari