nišfoto BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ

Nema zvanične niti nezvanične potvrde da će gradonačelnica Niša Dragana Sotirovska podneti ostavku na tu funkciju poput gradonačelnika Beograda, Pirota, Kragujevca i Vranja.

Na društvenim mrežama se u toku popodneva pojavila informacija da gradonačelnica Niša drži „oproštajni“ kolegijum, ali kako Beta nezvanično saznaje kolegijum jeste danas održan u Gradskoj kući, ali na njemu nije bilo reči o ostavci, već o gradskom budžetu.

Prema nezvaničnim informacijama, za sada je odluka da Sotirovski ne podnosi ostavku i da lokalnih izbora u Nišu ne bude 17. decembra, već na proleće.

„Ta odluka može biti i promenjena, jer se sa Vučićem nikad ne zna šta će odlučiti do kraja dana. Rok za podnošenje ostavki da bi izbori bili raspisani u decembru je ponedeljak, tako da do tada svašta može da se dogodi“, kazao je naš izvor.

Po mišljenju pojedinih opozicionih lidera u Nišu, Vučić se nije odlučio da pošalje direktivu gradonačelnici i naredi joj ostavku zbog neraščišćenih odnosa u gradskom odboru Srpske napredne stranke u Nišu.

„U niškom SNS-u već godinama postoji više struja koje su međusobno suprotstavljene. Postoji i više pretedenata na ‘presto’. Ukoliko bi odlučili da Sotirovski da ostavku, onda bi morali da odluče kojoj da se struji priklone“, kazao je naš sagovornik koji je želeo da ostane anoniman.

Iz kabineta gradonačelnice Niša za sada nije stigao odgovor na mejl, koji su zaposleni u kabinetu predočili kao jedini mogući način da se dobije odgovor na pitanje da li će Sotirovski podnetu ostavku ili ne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari