Bez prenosa uživo na Studiju B sednice Skupštine Beograda: Opozicija zahteva prenošenje 1Printskrin Jutjub/Grad Beograd

Na Studiju B nema prenosa ove sednice Skupštine grada Beograda. Kako stoji na zvaničnom sajtu grada „beograd.rs“, prenos se vrši preko nekoliko linkova, pa i preko Jutjub kanala Grada Beograda. Na Studiju B trenutno se emituje emisija „Otvoreni Balkan“, a pre nje Jutarnji program.

Jelena Banjac, odbornica PSG, kaže da izostanak prenosa pokazuje da se vlast uplašila nove dinamike u Skupštini grada, te da do sada se nije desilo da ne postoji prenos na televiziji.

– Dalje izostaje transparentost i javnost same sednice, rekla je.

Kaže da je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević naveo da grad nije produžio ugovor sa Studijom B i da ne mogu nijednon televiziji da narede da vrši prenos.

„Očigledno su građanke i građani Beograda ostali uskraćeni za informisanje o tome kako se odličuje u Skupštini grada, a naprednjaci su pokazali da prikrivaju katastrofalnu situaciju u gradu“, navela je Banjac.

Predstavnici svih opozicionih grupa osudili su izostanak prenosa sednice Skupštine grada Beograda na TV Studio B.

Savo Manojlović (Kreni-Promeni) naveo je da je ukinut prenos, koji je stavljen na Jutjub kanal.

„Kada je bila jednopartijska skupstina imali ste direktne prenose“, naveo je.

On kaže da su radikali nekada čupali kablove i polivali vodom socijaliste zbog izostanka prenosa, ali da opozicija to danas neće raditi.

„Nema direktne odredbe ali je Skupština duzna da obezbedi informisanost građanima“, rekao je.

Zahvalio se svim opozicionim kolegama na solidarnosti.

Natalija Stojemnovic (ZLF-PSG) rekla je da su tu da zastupaju interese građana, a da je prenos ukinut onda kada se raspavlja o tome na šta će trošiti novac građana.

„Zahtevamo prenos na Studiju B ili bilo kojoj drugoj televiziji koja ima interes, a svakako postoji interes građana“, rekla je ona i pozvala sve medije da im pomognu u prenošenju onoga što se govori u Skupštini grada.

Miloš Pavlović (NPS-EU-DS-NLS) rekao je da je izgovor vlasti da Privremeni organ nije bio nadležan da raspiše tender za prenos sendica.

Privremeni organ donosio je razne druge odluke, naveo je i dodao da zato osnovano sumnjaju da je cilj da se građanima onemogući da se upoznaju sa svim aferama koje ova vlast pravi.

Zatražili smo da nam se hitno omoguće da se javne sednice prenose, poručio je Pavlović

Borislav Antonijević (Mi snaga naroda) naveo je da podržavaju ovu inicijatuvu da mora da bude transparentosti i da da javnost mora da bude upoznata.

Rekao je da danas neće biti prenosa jer vlast neće da se čuje ono što im ne odgovara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari