Bez promena na čelu novopazarske “Gradske toplane“ 1Foto: N. Kočović

V.d. direktora novopazarskog KP „Gradska toplana“ Nemanja Mančić i članovi Nadzornog odbora u tom preduzeću, predsednik Eldin Mašović i članovi Ljiljana Jovanović i Sead Suljković, ostaju na svojim funkcijama.

Vladajuća većina gradskog parlamena nije prihvatila predlog opozicione SDA Sandžaka da u dnevni red današnjeg zasedanja, uvrsti predlog za smenu direktora i kompletnog Nadzornog odbora „Gradske toplane“.

SDA Sandžaka je u obrazloženju predloga navela da se smena traži „zbog nestručnog, nesavesnog obavljanja dužnosti i postupanja suprotnog pažnji dobrog privrednika i propusta u donošenju i izvršenju odluka“.

Odbornici ove partije optužili su lokalnu vlast da je „ostala gluva i slepa na ekološki incident izlivanjem mazuta u reku Rašku“, da prilikom izbora za vršioca dužnosti direktora nije ispunjavao zakonske uslove, pa bi zbog svega toga „bilo moralno da Mančić podnese ostavku“.

Nemanja Mančić je od prošle jeseni v.d. direktora „Gradske toplane“. Na tom mestu zamenio je aktuelnog zamenika gradonačelnika Novog Pazara Vladimira Marinkovića.

Obojica su kadrovi koalicije okupljene oko SNS.

Odbornici Skupštine grada danas raspravljaju o prvom rebalansu budžeta i novom kreditnom zaduženju od 260 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari