Bez saradnje i koalicije sa SNS i JS pre i posle izbora: Stranke Srbija protiv nasilja Jagodina 1Foto: GrO DS Jagodina

Opozicione stranke okupljene oko koalicije Srbija protiv nasilja neće sarađivati sa Jedinstvenom Srbijom i Srpskom naprednom strankom pre, niti ulaziti u bilo kakvu koaliciju sa njima posle najavljenih lokalnih izbora.

Predstavnici ovih stranaka koje su bile u koaliciji Srbija protiv nasilja na parlamentarnim izborima 17. decembra 2023. godine dogovorili su to na sinoćnjem sastanku na kome su bili članovi prisusustovali lideri jagodinskih opozcionih stranaka, pokreta i partija: Demokratske stranke, Narodnog pokreta Srbije, Stranke slobode i pravde, Zajedno i Novog lica Srbije.

– U otvorenom i iskrenom razgovoru ovih stranaka svaki od učesnika je izneo svoje viđenje vezano za nastupajuće lokalne izbore u Jagodini. Izneto je više predloga i sugestija. Dogovor je da ni jedna od stranaka neće praviti koaliciju sa JS i SNS, ni pre ni posle izbora, kao i da će se razgovori jagodinske opozicije nastaviti, kaže za Danas

, predsednik Gradskog odbora DS iz Jagodine.

Takođe, predstavnici jagodinske koalicije Srbija protiv nasilja ističu izborni apsurd koalicione vlasti Jedinstvene Srbije i Srpske napredne stranke zajedno sa lažnom opozicijom, po kome gradska skupština u Jagodini ima najmanji broj odbornika u odnosu na broj stanovnika, odnosno glasača.

Grad Jagodina sa okolnim selima ima oko 80.000 stanovnika, ili oko 65.000 birača, a broj odbornika u gradskoj skupštini je svega 21, koliko ima, na primer, i opština Rekovac koja ima 8.600 birača i takođe 21 odbornika, naglašavaju oni u izjavi za Danas.

Više vesti iz ovog grada čitajte na psoebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari