Do zaključenja ovog izdanja Danasa, lokalni izbori u opštini Vrbas održavali su se bez većih incidenata, a do 15 sati glasalo je 37,59 odsto od ukupno 36.804 upisana birača. Na svih 36 biračkih mesta nisu zabeležene ozbiljnije povrede izbornog procesa, saopštio je predsednik Opštinske izborne komisije Predrag Radović.


Predsednik OIK je naveo da je bilo prijavljivanja „sumnjivih“ aktivnosti. „Građani prijavljuju da se u blizini biračkih mesta nalaze neka lica sa narandžastim kačketima koja sede u automobilima. Ipak, najbitnije je da birački odbori reaguju na vreme i da se svi nedostaci odmah uklanjaju“, kazao je Radović.

Pokrajinski odbor DS saopštio je ranije juče da je policiju obavestio o identitetu jedne od osoba koja je, kako tvrde, u petak uveče u Zmajevu fizički napala aktivistu te stranke Danila Bobića. U saopštenju vojvođanske DS navodi se ime napadača i ističe da će, ukoliko policija po službenoj dužnosti ne podnese krivičnu prijavu, oni to sami učiniti. „Jedino efikasnom i odlučnom reakcijom svih nadležnih organa može se obezbediti da izborni dan u Vrbasu prođe mirno i da građani svoju izbornu volju iskažu slobodno, bez straha i pritisaka“, saopštila je DS.

SNS je odbacila sve optužbe. „Što se tiče gnusnih laži da je neko napao ili tukao aktivistu DS, odgovorno tvrdim da momka, koji je iz Temerina došao u Vrbas da deli negativne flajere protiv SNS, niko nije napao“, rekao je šef izbornog štaba SNS u Vrbasu Luka Petrović, tvrdeći da je došlo do „manjeg koškanja“.

Pozivamo nadležne organe da rade svoj posao, a sve stranke koje učestvuju na lokalnim izborima da izborni dan protekne regularno i da se „ne pretvori u cirkus“, saopštili su naprednjaci.

Vučić u Vrbasu

SNS je juče popodne najavila da će u večernjim satima njen lider Aleksandar Vučić doći u Vrbas povodom lokalnih izbora i obratiti se građanima i medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari