Bežinarević: Još jedna ekološka katastrofa na vratima u Zaječaru

Ostavite komentar


  1. Skrenucu vam paznju da je kompanija Zidjin copper(nekadasnji rudnik bakra Bor) jos pre desetak i vise godina dobila dozvolu za ispitivanje celog reona timocke krajne…Po njihovom planu(zidjin),iskopavanje rude zlata(bakar je sekundarna sirovina),ekspoatacija ce se vrsiti pored teritorije Bora i okoline sve do poteza sela Vratarnica u drugoj etapi..Te sonde koje ste sada videli su vec ko zna koliko puta vec koriscene na kraljevici,ali ne samo tu,i na potezu kod grliskog jezera,i na potezu kod grljana,i na svim okolnim mestima,samo niko nije primetio..Na potezu kod grliskog jezera su cak upotrebili kupolu,ali su svi mislili da neko verovatno busi bunar…A ako trazite krivca,eno ga sedi u Beogradu i imitira vodju ‘ekonomskog tigra’! Inace na kraljevici su ispitivanka vrsili iz Zidjin mining firme,nekadasnja Rakita,a u planu su da tu pored zidjin mininga iskopavanja vrse i Honga (cerka firma)…I tesko da ce iko to da spreci,iako su mi kinezi nepodnosljivi,odvratni,smrdljivi,arogantni i totalno sve najgore,ne moze niko da ih spreci,Zidjin je deonicarska firma ciji je vecinski vlasnik drzava Kina,i pregazice sve i svakog ali ono sto su naumili to ce i da ostvare..Takodje se ceo potez Zidjin mininga(Rakita) polako ali sigurno pretvara u kineski grad,zgrade se uveliko grade,sto kao poslovni prostor,sto za zivot,parkovi,igralista itd…Siguran sam da ce za koju godinu tu nici pravi kineski grad…

  2. Od Timoka do Morave sve su prazne fabričke hale. Od Dzervina I Krajina vina pa do Lepenskog vira osta pusta Timočka krajina.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.