Biće tenzija – i Hrvatska i Srbija su izričite

Imamo slanje oštrih poruka pred dolazak ministra spoljnih poslova Hrvatske u Srbiju, a zanimljivo je to da takve poruke ne dolaze sa vrha vlasti, već od tužioca za ratne zločine, ističe sagovornik Danasa
Tomislav Žigmanov, predsednik DSHV, za Danas povodom dolaska Mira Kovača na obeležavanje 26 godina od osnivanja te stranke

Ostavite komentar


  1. Pa, taj nesrećnik je upravo i podržavan više od dve decenije od strane SAD i EU kako bi uništio sve viševekovne vrednosti na kojima je počivala Crna Gora, ona slobodarska. Te vrednosti su bile i ostale su deo identiteta slobodoljubivih Crnogoraca-potomaka srpskih junaka iz mnogih bitaka vođenih protiv okupatora Mletaka, Turaka, Austrijanaca i Nemaca. Sa tim vrednostima su se generacije LJUDI rađale i sa njima živele, poštujući Mitropolita SPC sa Cetinja, ljubeći braću u Srbiji i Rusiji. Eto, onaj nesrećnik koji vlada preko dvadeset godina Crnom Gorom, izmislio je: novu naciju (montenegrinac-milogorac), novu crkvu CPC (na čelu sa raspopom), nove saveznike (šiptare, hrvate, NATO) nove neprijatelje (Rusija i Srbija), i tako po prvi put u istoriji pozicionirao Crnu Goru na suprotnoj strani od Srbije i Rusije. I to pred sve izvesnije novo mešanje karata na prostoru bivše jugoslavije. Sad, ako je već on odlučio da sebi može da dozvoli luksuz da se igra svojom i sudbinom svijih najbližih srodnika, nikako nije imao prava da ceo crnogorski (nekada slobodarski!) narod gurne na stranputicu sa koje mu, na žalost, više nikada neće biti povratka u porodicu pobedničkih i ponosnih nacija a gde im je uvek (do pojave nesrećnika samodršca) bilo prirodno mesto.

  2. Mnogi još liju krokodilske suze što se Crna Gora osamostalila. Verovatno nisu čuli da je pao Berlinski zid.

  3. "jer je Hrvatska izričita i traži izuzeće za pitanja ratnih zločina na teritoriji Hrvatske, …"……….Hrvatska lakrdija! Srbija treba da uđe u EU isto kao i Hrvatska koja ne procesuira svoj najnoviji genocid nad 250 000 Srba u Hrvatskoj. Ako EU selektivno primenjuje pravila, treba da se raspane (kao i što hoće), jer će je pojesti originalno njen "demokratski" fašizam. Hrvatska koristi EU da se pesniči sa susedima, a sama tone u ponor neizmirenih svakovrsnih obveza prema evropskim pravilima. EU nema ni snage ni pameti da se drži proklamovanih demokratskih regula, nego malo-malo pa zatvori oči pred ponorom. Zato je napuštaju najjače članice, a ostaju snobovi!

  4. Ljubomora prema crnogorcima i hrvatima vas nece nidje odvesti; cistite sopstveno dvoriste. Ne opravdavajte svoje zlocine hrvatskim zlocinima i ne ljutite se na zapad, kad vec nijeste sami skinuli Sloba, neko je morao. Hocete Dragicu Nikolic? OK ali ne pravdajte te nakaradne odluke izjavama da je Tadic lopov. Sve najbolje od brace i komsija!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.