Insistiraćemo da se sednica o litijumu održi: Biljana Đorđević o daljim koracima Zeleno-levog fronta 1Printskrin/Jutjub/RTS

Insistiraćemo da se sednica koju smo tražili održi. Drago mi je da je Ana Brnabić upravo javno pristala da uradi ono što sam joj još prošlog četvrtka rekla da može da uradi, a to je da na zahtev trećine poslanika sazove sednicu i u toku redovnog zasedanja, onako kako je to uradio Vladimir Orlić kada smo tražili sednicu nakon dva masakra u Ribnikaru i Duboni odnosno Malom Orašju – kaže za Danas Biljana Đorđević, kopredsednica Zeleno-levog fronta i narodna poslanica.

Kako dodaje, „da bude sasvim jasno, predsednica Skupštine Ana Brnabić i vladajuća većina su ti koji su odugovlačili sednicu o rebalansu budžeta”.

Predlagači rebalansa i preostalih zakona su govorili znatno više od poslanika opozicije, konkretno samo tokom rasprave o amandmanima, predstavnici Vlade su govorili 153 minuta, poslanička grupa SNS preko 200 minuta, dok su podnosioni svih amandmana, znači i vlast i opozicija 134 minuta. Da ne govorimo koliko su duže govorili tokom rasprave u načelu. Radilo se samo do18h, iako je tvrdnja ministra finansija oko toga zašto nam rebalans nije poslat u zakonskom roku od 15 dana bila da je hitno da se što pre usvoji rebalans budžeta jer staju sva plaćanja – pa ako je tako hitno, moglo je da se radi i duže od 18h – objašnjava sagovornica Danasa.

Prema njenim rečima, iz svega ovoga vidi se da je SNS na sve načine pokušavao da izbegne održavanje sednice koristeći se svim smicalicama uz pokušaj da se odgovornost za eventualno neodržavanje sednice prebaci na poslanike opozicije.

– Na kraju, moram da kažem da je poslanička grupa Zeleno-levi front odustala od obrazlaganja svojih preostalih amandmana da bi izbila i taj lažni argument da nema dovoljno vremena za započinjanje sednice o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima – zaključuje ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari