Biljana Đorđević: U Srbiji ugroženo pravo na slobodno okupljanje 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Poslanica pokreta Ne davimo Beograd, Biljana Đorđević, izjavila je danas da taj pokret pruža podršku održavanju sutrašnje šetnje u okviru Evroprajda u Beogradu, i da će danas u Skupštini biti diskusija o pravima LGBT zajednice u Srbiji.

Na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine, Đorđević je rekla da je fokus te diskusije pravo na slobodu okupljanja, za koje tvrdi da je u Srbiji ugroženo posebno poslednjih nedelja, u vidu „poigravanja s otkazivanjem Evroprajda“.

Ona je rekla da će koalicija Moramo, kojoj pripada i Ne davimo Beograd, ići na sutrašnju šetnju bez obzira na okolnosti.

Poslanik Ne davimo Beograd Radomir Lazović rekao je da će diskusiji u Skupštini prisustvovati, izmedju ostalih, predstavnici Evropskog parlamenta, Evropske partije zelenih, organizatora Evroprajda.

On je ponovio stav Ne davimo Beograd da je šetnja u okviru Evroprajda važna jer na taj način gradjani traže svoja prava.

„Radi se o običnim ljudima koji žele da izraze svoje pravo na različitost“, rekao je Lazović.

Ocenio je da je manifestacija Evroprajd poslužila vlasti u Srbiji da izmanipuliše javnost i da izazove nepotrebne tenzije.

Prema njegovim rečima, Ne davimo Beograd će u Skupštini kroz institucije nuditi dugoročna rešenja za probleme diskriminacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari