Biljana Stojković: Novi Sad na vodi je repriza Beograda na vodi 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković izjavila je danas da je usvajanje početka realizacije projekta „Novi Sad na vodi“ na sednici gradske Skupštine, kojoj privatno obezbeđenje nije dozvolilo da prisustvuju poslanici te stranke, „repriza ‘Beograda na vodi'“.

Kako je saopšteno iz stranke Zajedno, Stojković, koju je obezbeđenje takođe sprečilo da uđe na sednicu Skupštine grada Novog Sada, je izjavila da se „pravi jedno elitno naselje koje će biti pristupačno isključivo korumpiranoj eliti“.

„Oni za sebe prave svoja naselje, a ostatak građanstva će ostati da živi u siromaštvu. To je poenta ovog projekta, cela ova država je polako privatizovana i iza svega toga stoji porodica Vučić i korumpirana elita Srpske napredne stranke“, izjavila je Stojković.

U saopštenju se navodi da su među onima kojima nije bilo dozvoljeno da uđu u salu i prisustvuju sednici bili i poslanici Zajedno, Jelena Kalajdžić i Nebojša Cakić, uz obrazloženje da su morali prethodno da podnesu zahtev.

„Mi smo danas tražili da uđemo na sednicu, ali nam to nije odobreno iako smo narodni poslanici. Nekoliko puta su išli do pravne službe da provere, ali su nam na kraju rekli da ne možemo da uđemo jer nismo poslali zahtev. Ja kao narodni poslanik sam onda tražila da omoguće prisustvo Radivoju Jovoviću i Mladenu Cvijetiću jer su oni podneli zahtev čim je sednica zakazana, međutim ostali smo bez odgovora da li mogu da uđu“, izjavila je Jelena Kalajdžić.

Narodni poslanik Nebojša Cakić je kazao da je na delu „investicioni urbanizam“, i da gradove „okupiraju“ oni koji su novac zaradili „preko mafijaških poslova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari