"Biramo Zemun": Predajemo potpise podrške građana sutra uprkos opstrukciji i pretnjama 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Nosioci liste „Biramo Zemun“ i aktivisti stranaka istoimene koalicije predaće potpise podrške građana za tu listu sutra, nedelja, u zgradi opštine Zemun.

Do sada je za lokalne izbore u opštini Zemun potvrđena samo lista koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS), tako da predaja opozicione liste daje novu nadu građanima Zemuna, saopštili su iz ove koalicije.

„Rekli smo da ne odustajemo od borbe – podrška naših sugrađana za ovu listu je prva pobeda. I pored opstrukcija sa kojima smo bili suočeni i pretnjama našim aktivistima, naši sugrađani nisu odustali od borbe za bolji život u Zemunu i na to smo ponosni. Biramo da vratimo demokratiju u naš grad, da Zemunci i Zemunke ponovo imaju moć odlučivanja“, rekla je u pisanoj izjavi Larisa Ilijin, kandidatkinja koalicije Biramo Zemun za mesto predsednice opštine.

Kako je navela, „decenijama naš grad uništava crna koalicija – mi donosimo radost, ali i znanje i volju da rešimo konkretne probleme koji muče ljude u Zemunu“.

Koaliciju „Biramo Zemun“ čine Zeleno-levi front, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Ekološki ustanak, Novo lice Srbije i Politička platforma Solidarnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari