BIRODI: Predsednik Srbije i SNS u sukobu interesa zbog liste „Aleksandar Vučić-Za našu decu“

Ostavite komentar


  1. Ustavni sud Srbije već skoro 140 dana ima »u radu« podnesak kojim se od suda zahteva da »odluči«, da li je ime izborne liste »Aleksandar Vučić – za našu decu« u skladu sa Ustavom Srbije ili nije, kao i da li Ustav Srbije »dozvoljava« da predsednik Srbije bude istovremeno i zakoniti zastupnik jedne političke stranke.

  2. Da je predsednik Vučić u sukobu ineresa i da očigledno krši Ustav odavno je poznato i nikom ništa. Član 115 Ustava Republike Srbije glasi :“ Predsednik Republike ne može obavljati drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost. „

    1. Svašta! Pa njegov je interes da bude vlast, da mu je samo to interes, da ne postoji nikakav drugi interes i da će se on u svom interesu boriti za taj interes. Dakle, on nije ni u kakvom sukobu interesa sa svojim interesom!!! Pa kad to još objasni narodu u pauzi „Parova“ ili kod Sarape, eto nama objašnjenja dok je interesa za „interesantnim“ !!!

  3. Član 115 Ustava Republike Srbije glasi :“ Predsednik Republike ne može obavljati drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost. “ Što znači da Predsednik Republike, Vučić, obavljajući funkciju predsednika političke stranke očigledno krši Ustav Srbije.

    1. Sud je mesto za dokazivanje ovakvih tvrdnji, a ne medijski portali, ili je možda mnogo lakše suditi i presuditi bez ikakvog sudskog postupka.

      1. Dobro, to stoji. Samo, dajte predlog koji je rok koji dajemo sudu da se probudi iz sna. Još bolje, koji su rokovi da sud prođe ključne tačke sudskog procesa, kako bi se videlo da se uopšte o ovome odlučuje u okvirima sudske vlasti?

  4. Sve je u skladu sa zakonom. Nadležni oragni bi reagovali da je bilo potrebe za tim.

  5. Oprostite, zar to niste znali odmah na pocetku njgovog mandata. Sada nakon izbora teorija o suko u interesa. Sukob postoji, zbog interesa.

    1. Ustav ? Pa mi smo vec godinama diktatura a ovde se i dalje raspravlja o krsenju ustava.

    2. Postoje velikiiii sukobi interesa koji udaraju nas obicne gradjane po dzepu. Kad jedna predsednica Vlade odobri pet miliona evra za Verokio, fabriku za genijalce za neupucene, pokusa da namesti tender za izgradnju, a jos nije postavljen ni jedan jedini kamen. Za to vreme slusamo lupetanje rukovodstva cak i u oblasti fizike. Obracali smo se i povereniku i ministru i niko iz Vlade im nije stao na put nego ih i dalje podrzava. I onda neko zeli da me ubedi da nema sukoba interesa

  6. Sve je u skladu sa zakonom bez ikakve sumnje jer da nije tako. Nadležni oragni bi reagovali da je bilo potrebe za tim.

  7. Kad se krši ustav, zašto neko ne podnese tužbu sudu, ili se sve ovo plasira radi jeftinih političkih poena.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.