BIRODI: Vučićev govor u Savetu bezbednosti UN prenosilo 20 televizija 1Foto: printscreen / RTS

Biro za društvena istraživanja saopštio je da je 20 televizija, uključujući sve sa nacionanim pokrivanjem, prenosilo večerašnji govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Večerašnje obraćanje Vučića su prenosile: RTS 1, Pink, B92, TV Prva, Hepi, Informer, K1, TV Vesti, Tanjug, Studio B, Palma plus, RTRS, BN, Most, BN 2, TV Pančevo, Dunav TV, RTV 1, Novosadska TV i Belle Amie.

Podsećamo, na zahtev misije Srbije pri Ujedinjenim nacijama,večeras u 21 čas počela je se vanredna sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o skorašnjim potezima kosovske vlasti, za koje se u zahtevu navodi da su “u oštroj suprotnosti sa Poveljom UN i Rezolucijom 1244 SB UN“. Sednici je prisutvovao i predsednik Srbije Vučić i kosovski premijer Kurti.

Predsednik Srbije rekao je da privremene prištinske institucije sprovode široko rasprostranjene sistemske napade na srpsko stanovištvo.

To može izazvati nemerljivu štetu opstanku srpskog naroda, rekao je on, dodavši da je Srbija izvestila SB UN o teškoj situaciji srpskog i nealabnskog stanovništva na KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari