Bisera Turković će otvoriti Generalni konzulat BiH u Novom Pazaru 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) Bisera Turković otvoriće danas Generalni konzulat BiH u Novom Pazaru, javiola je danas televizija BHRT.

Predstavnica Kancelarije za odnose s javnošću Ministarstva spoljnih poslova BiH Sanja Vidović istakla je da je to prvi konzulat BiH na teritoriji Srbije.

Reč je o generalnom konzulatu u kojem će državljani BiH moći da izvade pasoš, putni list, rodni list i obave druge konzularne poslove.

Vidović je navela da će u prizemlju zgrade biti multifunkcionalna sala za prijeme i kulturne večeri, dok su na spratu kancelarije zaposlenih.

Iz gradske uprave najavljeno je da će događaju prisustvovati predstavnici Vlade Srbije i delegacija grada na čelu sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem.

Inicijativu za otvaranje konzulata, u ovom gradu, pre tri godine pokrenuo je član Predsedništva BiH Šefik Džaferović i Bošnjačko nacionalno veće (BNV).

Odobrenje za otvaranje Vlada Srbije dala je, u februaru, prošle godine.

Ovo diplomatsko predstavništvo pokrivaće šest sandžačkih opština : Novi Pazar, Tutin, Sjenicu, Novu Varoš, Priboj i Prijepolje.

 

Prošle godine, u ovom gradu, otvoren je generalni konzulat Turske.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari