Biserko: Amerikanci hoće priznanje Kosova i to se neće menjati

Šta se očekuje od posete zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Aziju Metju Palmera Beogradu

Ostavite komentar


  1. LIcemerije je toliko ogoljeno da je nasilje koje je vrseno na nas od 1998 do danas, postalo normalno stanje.

    1. Sigurno kad pricas, pricas za nasilje nad Albancima! To je tacno. Vucic i mali Milosevic zna da su oni krivi kada je Kosovo izgubljeno i sada igraju neku igru da se Srpski narod manipulisu, istina je da od 1990 do 2000 godine Srbija je vodila takvu politiku kao sto vode sada, Zlocinac vraca se na mesto zlocina da zavrsi to sto nije uradio tada. Demokratske stranke iskreno nemaju nista sa situacijom u Kosovo kada se gleda dublje, i Vucic lupa da je Kosovo proglasio nevazisnost kada su bili demokrati u vlast, ali Kosovo je odavno otisao zbog politiku etnickog ciscenje od 1990 godine do 1999 godine i tada su na vlasti bili ovaj Vucic i Dacic (mali Milosevic) i vratili su Srbiju 20 godina nazad i unisitili su Hrvatsku, Bosnu i Kosovo sa razronim ratom. Takva politika sada kosta Srbiju a isti su na vlast koji trebaju da okoncaju greske koji su sami krivi.

      1. @Albanac

        Kapiras da je sada 2018. godina i da ta propagandisticko-mitoman prica tipicna za kraj proslog veka vise nije ni aktuelna niti moze da impresionira bilo koga? Imali ste svojih 5 minuta kada ste imali podrsku celokupne zapadne propgandisticke masinerije ali prosla su vremena kada ste vi Albanci taj vas naci-sovinisticki pokret na osnovu kojeg ste okuprali Kosovo i podelili Makedoniju mogli da maskirate demagogijom o „ugrozenim pravima“ i ostalo bla, bla, bla.

        1. Ti si pun mrznje i neces da pricas istinu, ali nema veze, nemoj da mislite da mozete da lazete ceo svet, svi znaju ko je kriv i ko je sta uradio i zbog toga Hag je pun sa ubicama i znate vi imena tih koji su jos u Hagu, a sada nemoj molim te da kazes da nismo krivi, a ja ne krivim tebe bas nista, ja znam da sve novine u Srbiju su kontrolirane od vase vlade sem Danasa, i kod nas rade isto samo u Albanski Indeksonline mozes da nadjes istinu. Kakvi 5 minuta pricas, gledaj gde je Srbija sada sa 3.7 miliona penzionera, a gde je Kosovo! Ne kazem da je sve super ali ipak zivimo u nasu drzavu i pricamo istinu ma nema veze kolko je bolna ta istina a ti zivis u iluziju kao film Matrix, izadji malo od tvog grada dodji u Kosovo da vidis i da se proveris sve sto su vasi politicari uradili tokom 1990 godine. Bilo je mnogo lose da normalno covek dise u to vreme i zbog toga poceo je sve da se desi, ali mi Albanci smo bili pametni, nismo tada hteli da ratujemo, poceo je u Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu pa kada je ceo svet video ko je Milosevic i njegova politicka garnitura mi smo poceli protiv njega. Gledaj internacionalne novine da znas istinu ja necu nista vise sem istine, necu da cujem laz od nikoga u svetu. Dolazi za kafu? Docekacu te iskreno, i poci ces da mrzis ovi politicari sto su na vlast. Da bi mene slusao nasa vlada bi Milosevicu Spomenik pravio u centar Prishtine, on je bio tolko glup da mi sada imamo to sto imamo makar siromasnu Kosovo ali ipak imamo nasu Policiju da nam ne bije i sada Vojsku, polako ali sigurno.

          1. @Albanac

            Pomesao si istinu i velikoalbansku narcis.naci mitomaniju. Ali hoce to, ipak ste predugo bili izlozeni ispiranju mozga. Sto se tice sveta, imao je priliku u zadnjih dvadesetak godina da upozna vase pravo lice a ne ono propagandisticko koje su plasirali CNN i slicni, tako da to izigravanje nevinasca i taj vas nasminkani naci projekat na Kosovu mozes da probas da prodas kod Eskima ili kod onih plemena u Amazoniji, mozda nasednu.
            Btw. U Hagu se upravo spremaju celije i kreveti za te vase „heroje“ iz uck, ne znam samo zasto kada „ceo svet zna istinu“. A to gde je Kosovo danas pokazuje statistika, najmanje plate u Evropi, najveca nezaposlenost, najveci broj trazioca azila u EU i najveci broj boraca u ISIS.u, sve uvozite iz Srbije, nist a ne ivozite, jedini kojiam trebaju vize za EU, nemogucnost uclanjenja u UN…

  2. Koji Amerikanci hoce priznanje? 99.9% Amerikanaca nikada u zivotu nisu culi za Kosovo niti ih zanima ta albanska paradrzava. Priznanje forsiraju delovi bivse americke administracije i njihovi placenici na terenu.

    1. { swe }*** Zar misliš da su Amerikanci trebali da raspišu referendum o priznanju nezavisnosti Kosova ?! Imali su i imaju demokratski izabranu vlast koja donosi odluke,što im je posao ! A vidi sada ovaj primer : Koliko građana Srbije je pitano da li žele da im se umanje penzije i plate,a odluka o tome je ipak donesena,mimo njihove volje!Toliko o procentima. Kada pišete o paradržavama kako to da se 90′-tih niste bunili protiv srpske paradržave u Hrvatskoj,tzv.“rsk“, i njene paravojske,kao i paravojnih formacija iz Srbije ?

      1. Sta ti znas da li sam se bunio ili nisam protiv RSK. Jesi li se ti bunio? Jesi? Onda se garant bunis i protiv albanske paradrzave na Kosovu, zar ne? Ili pak ne i onda si sta? Da ti se nacrta ilu ces sam da ukapiras?

        1. { swe }*** A ti kao znaš koliko Amerikanaca podržava nezavisnost Kosova?! Sproveo si istraživanje,nekakvu anketu? Protiv kosovske,po tebi, „paradržave“ se NE bunim pošto je tu DRŽAVU priznalo preko sto zemalja članica UN sa valjanim razlogom,a koliko njih je priznalo tzv.“rsk“ ? NIKO,pa ni Srbija(Milošević),rusija,Kina,SPC,S.Koreja,Iran,Kuba,Venecuela…i ostali.Ukapirao ili ćeš da sam sebi crtaš kredom po tarabi ?!

          1. Ne, nego ste ti i tvoji drugari albanske patriljote vrsile ankete u Americi i 150% Amerikanaca je ludo za „drzavom kosova“ i samo im je ona u mislima.. Ocigledno ima rupe u znanju, licemerje da ni ne spominjemo te nisi u stanju da razlikujes sta je drzava, medjunarodno priznata, nezavisna i suverena i sta je izdrzavani, zavisni, nelegalni protektorat. Ta tvoja „drzava kosova“ spada u ovu drugu kategoriju.

        2. Zar Vam nije jasno o kome se radi. Njemu je „ćuna“ stalno u ustima?! Ako od njih tražite principijelnost i zdravi razum, na pogrešnoj ste adresi. Jednom konvetit, zauvek konvertit. Postoji i ona narodna mudrost, „Isto ti misli onaj koga primiš i gostiš za svojim stolom, kao i onaj koga držiš svezanog pod stolom“.

    2. Ne nikak nisu culi samo vi ste pametni isamo vi znate sve ane mate pojma u zivotu svi su kribi od slovenijskog rata ko je vodio ratove svaki rat ste izgubili i izgubit cete Sve Bog ve vas kaznit kako nije vam sramota

      1. @Dani

        Ti ces da pricas o sramoti? Sve sto imate ste dobili muljanjem, potplacivanjem, pljackom i laganjem ili tako sto su vam drugi poklonili. Koga ste vi to ikada pobedili? I to Kosovo su vam izborili Amerikanci posto sami niste bili sposobni ni jedno selo da okupirate nego ste se istakli u izivljavanju nad civilima, paljenju crkava i manastira i zauzimanju tudje imovine. Uzivajte dok su vam jos tamo Amerikanci, otice i oni kao sto su otisli i osmanlije i italijanski fasisti i nemacki nacisti i svi ostali sponzori.

  3. Izgleda mi da će opet doći vreme velike inflacije kada je nemačka marka vredela 13.000.000 dinara.
    Ovoga puta Amerikanci neće nas bombardovati, zbog neposlušnosti Srbije, bombardovati naš dinar kao što su uradili sa Turskom lirom I Erdoganom.
    Bože sačuvaj!
    Koliko će ovaj narod trpeti?
    Ako 1 evro ili 1 dolar bude 13.000.000 (trinajest miliona ) dinara.
    Posle čime će naša vlada da se hvali?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.