Besnik Bisljimi foto privatna arhivafoto: privatna arhiva

Potpredsednik vlade Besnik Bisljimi čestitao je preuzimanje dužnosti gradonačelnice Preševa Arditi Sinani i poručio da je od suštinskog značaja garantovanje zaštite ljudskih prava i poboljšanje socio-ekonomskih i političkih uslova svim Albancima u regionu.

“Saradnja će biti neraskidiva i zajedno ćemo se maksimalno založiti da otvorimo nove mogućnosti da pomognemo tamošnjim sunarodnicima. Od suštinskog je značaja da garantujemo zaštitu ljudskih prava i poboljšamo socio-ekonomske i političke uslove za sve Albance u regionu. Samo zajedničkim naporima moći ćemo da prevaziđemo izazove i izgradimo bolju budućnost za sve”, naveo je Bisljimi na svom Fejsbuk nalogu.

On je dodao da je današnji dan važan momenat za Albance iz Preševa zato što zahvaljujući Selimi imati priliku da vide opipljive promene u ovom gradu.

“Preševo je na prošlim izborima za gradonačelnika izabralo Arditu Sinan, kojoj čestitam stupanje na dužnost. Tamošnji građani su pokazali jasnu političku volju i model po kojem žele da se vlada svojom opštinom”, naveo je Bisljimi u čestitki.

Ardita Sinani je iz Partije za demokratsko delovanje (PDD), ali i savetnica kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

Ona je na toj pozciji zamenila Ragmija Mustafija iz Albanske demokratske partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari