Bisljimi: Vučić glavni akter koji zahteva odlaganje izbora na severu Kosova 1Foto: Twitter (profil @MiroslavLajcak)

Odlaganje izbora na severu Kosova nije dobra opcija i vodi ka novim krizama, a ne ka normalizaciji odnosa, ocenio je danas zamenik kosovskog premijera i šef prištinskog pregovaračkog tima Besnik Bisljimi, javio je portal KoSSev, navodeći Biljimijevu izjavu Glasu Amerike na albanskom jeziku.

Bisljimi je za Vučića kaže da je „glavni akter“ koji zahteva odlaganje, ali i da Srpska lista želi da izbegavanjem njhovog održavanja „kamuflira veliki pad poverenja građana“.

Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi otputovao je zajedno sa ministrom finansija, rada i transfera, Hekuranom Muratijem u SAD, gde će, kako je najavljeno, održati sastanke sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke.

Nakon što je danas u Beogradu sa zajedničkog sastanka srpskog državnog vrha i Srpske liste zatraženo da se izbori na Severu Kosova organizuju nakon formiranja ZSO, a u kosovskom parlamentu raspravljalo o tome da li bi trebalo da se održe ili odlože, Bisljimi je u izjavi za Glas Amerike rekao da niko na Kosovu ne bi trebalo da podržava narativ Beograda.

On smatra da izbori koji su zakazani za 23. april ne treba da se odlažu i da postoji volja „većine partija“ da na njima učestvuju, kao i da „samo Srpska lista ne želi da učestvuje“, navodi KoSSev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari