Bivša predsednica SO Tutin napušta politiku? 1Foto: Instagram

Do prošle sedmice predsednica lokalnog parlamenta u Tutinu i potpredsednica Sandžačke demokratske partije, Fazila Ferizović – Berović, juče je saopštila da neće učestvovati na lokalnim izborima u toj opštini.

Ona je to saopštila na svom Facebook profilu i još napisala da „nakon godina posvećenog rada i velikih žrtava, doživela sam veliko razočarenje. Stoga sam odlučila da danas stavim tačku na svoj politički angažman. Razloge za to ću zadržati za sebe“.

Odmah nakon ove objave, na lokalnim portalima, pojavile su se informacije da napušta i SDP, za čiju potpredsednicu je izabrana na 7. kongresu partije, 13. aprila ove godine.

Ferizović – Berović je za Danas potvrdila da neće učestvovati na lokalnim izborima 2. juna u tutinskoj opštini, ali da još nije donela odluku o napuštanju partije, jer „danas i narednih dana predstoje razgovori u SDP, partiji kojoj je podredila sve“.

U Tutinu se spekuliše da u opštinskom odboru SDP ima mnogo nesuglasica, ali i omalovažavanja rada ove žene, koja je važila za zaštitno lice SDP u toj opštini. To bi trebalo da budu razlozi za njeno stavljanje „tačke na politički angažman“.

Fazila Ferizović – Berović je na čelu tutinske skupštine bila od 2020.godine do pre nedelju dana, kada su SDA Sandžaka i dva bivša odbornika Stranke pravde i pomirenja (SPP) formirali novu skupštinsku većinu, i prvo je ona smenjena.

O događajima u lokalnom parlamentu odmah je obavestila Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i ukazala na nezakonitosti prilikom formiranja nove lokalne vlasti, jer je „poslednja sednica Skupštine opštine održana 9. januara, a druga nije održana u zakonskom roku od tri meseca“.

I, u prethodnom periodu obraćala se nadležnom ministarstvu zbog blokade rada lokalne skupštine, koja nije zasedala po više od pola godine, jer nije bilo kvoruma. Zbog takve situacije, nekoliko puta je pravljena nova skupštinska većina.

Ova dvadesetdevetogodišnja žena po zanimanju je menadžerka bezbednosti, nosilac je crnog pojasa u karateu i bivša reprezentativka Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari