Bivši pripadnik OVK, kojeg je tražila Srbija, pobegao iz kućnog pritvora u Severnoj Makedoniji? 1foto: Printscreen/YouTube/KlanKosova

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije potvrdilo je informaciju da je iz kućnog pritvora pobegao bivši vojnik OVK Bljerim Ramadani za kojim je Srbija raspisala poternicu i traži ekstradiciju, prenosi portal „360 stepeni“.

Makedonska policija obaveštava da će za njim biti raspisana centralna poternica.

„Nadležni pravosudni organ dostavio je Ministarstvu unutrašnjih poslova dokumentaciju za raspisivanje centralne poternice za licem B.R. pošto je trenutno nedostupan organima za sprovođenje zakona. MUP preduzima mere na pronalasku lica“, rekli su iz MUP-a.

Portal Sdk.mk je kasno sinoć objavio da je Ramadani juče pobegao iz kućnog pritvora iz kuće rođaka u Makedoniji. Kako prenosi portal, po žalbi Tužilaštva, troje sudija Krivičnog veća juče su Ramadaniju odredili efektivni pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bekstva.

Izvori iz istrage za Sdk.mk su otkrili da je neko iz Krivičnog suda obavestio Ramadanija da će se vratiti u zatvor Šutka, pa je istog trenutka pobegao iz Makedonije.

Bljerim Ramadani uhapšen je u julu ove godine na graničnom prelazu „Jazince“ po međunarodnoj poternici koju je Interpolu raspisala Republika Srbija.

MUP Severne Makedonije je tada potvrdio da je na zahtev srpskog Interpola na „Jazince” uhapšen bivši pripadnik OVK. Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova obavestilo je 9. avgusta da je Savet Osnovnog krivičnog suda u Skoplju doneo odluku da se bivši pripadnik OVK ne izruči Srbiji.

Tamošnji mediji preneli su da je Ministarstvo spoljnih poslova Kosova obavestilo da će bivši pripadnik OVK ostati u kućnom pritvoru u Skoplju do pravosnažne presude Vrhovnog suda Severne Makedonije.

Ramadani je 1. avgusta pušten u kućni pritvor u Skoplju, gde je trebalo da ostane do 16. avgusta, do pravosnažne presude Vrhovnog suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari