Bjelić: Pritisci počeli, priveden aktivista iz Novog Sada, drugom poreska najavila kontrolu 1foto: L. S.

Branko Đorđević aktivista Organizovane grupe „Stav“ iz Novog Sada, priveden je na informativni razgovor u policiju, izjavio je za N1 Ivan Bijelić aktivista organizovane grupe „Sviće“, a zbog, kako navodi „govora na protestu protiv litijuma“ u tom gradu.

Bjelić dodaje i da je drugom aktivisti, Nikoli Ristiću najavljena poreska kontrola, i navodi da su „pritisci počeli“.

„Po Branka su pre jedno pola sata, tri inspektora došla kući, i pošto im je rečeno da je na poslu, oni su tamo otišli i priveli ga na informativni razgovor. On je dobar momak, studnet istorije, nikada nije imao problem sa zakonom, jedini razlog može biti taj što je juče govorio na protestu protiv iskopavanja litijuma u Novom Sadu“, rekao je za N1 Ivan Bjelić.

On je dodao i da su danas popodne, poreski inspektori nazvali drugog aktivistu, Nikolu Ristića.

„Mi smo u tom trenutku bili u Nedeljicama, i on im je to rekao. Međutim, zahtevali su da u roku od 24 sata bude dostupan poreskim inspektorima kako bi izvršili kontrolu njegovog poslovanja. Rekli su da će mu oduzeti PIB broj ukoliko se ne vrati u Beograd u tom roku. On ima agenciju za marketing“, naveo je Bjelić i dodao:

„Pritisci su počeli, ovo ne može biti zbog nečeg drugog sem zbog učešća na protestima. Mene su već pet puta do sada privodili“, istakao je on.

Podsećamo, protesti protiv iskopavanja litijuma i bora u Srbiji organizuju se svakodnevno, a juče su se desili u Kragujevcu, Novom Sadu, Bajinoj Bašti, Užicu i Obrenovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari