Bliži se kraj Vučićevog igranja neutralnosti

Izjava šefa diplomatije o tome da bi trebalo prekinuti EU integracije zbog priznanja Kosova dogovorena sa predsednikom Srbije, tvrde sagovornici Danasa

Ostavite komentar


  1. Ti vaši „sagovornici“ se zdušno raduju svemu što bi moglo da košta Srbiju.

  2. Cela prica sa EU je neozbiljna i neiskrena i to je mogao da uvidi svako spreman da sagleda cinjenice – svi potezi vlasti u smislu usaglasavanja sa regulativom EU, bili su iznudjeni i uslov za neki dalji korak, a ne zelja da se zaista priblizimo clanstvu. Treba pogledati stanje u obrazovanju, pravosudje, ljudska i manjinska prava, korupciju. Nije uopste bitno sta mi ili oni koji vrse vlast misle o tome koliko smo od ocekivanog ispunili, jer se to, prakticno, matematicki, moze utvrditi. A ispunili smo veoma malo, sto su i primedbe evropskih zvanicnika, samo o tome se, naravno, niti govori, niti pise. Moze se nagadjati sta je motivisalo SNS i SPS da istupe kao proevropski orijentisani-kupovina vremena za ne znam sta i ne znam dokle ili kupovina biraca koji nisu navionalno ili proruski orijentisani. Ako je iko sumnjao da ce se pitanje Kosova razvijati kako se upravo sada razvija, onda je pogubno za Srbiju da se taj bavi politikom i, jos pogubnije, vodi drzavu. Mi hocemo sve, ali to nije moguce. To se znalo. Zbog cega smo uopste onda ulazili u avanturu evrointegracija? Nije nevazno, ali je, u ovom trenutku, manje znacajno da li cemo u EU ili ne, a mnogo znacajnije da su nas SNS/SPS vlade i predsednici lagali sve vreme. Uostalom, sami smo krivi. Odakle bilo kome ideja da ce oni koji su skoro 12 godina minirali sve napore priblizavanja EU, odjednom postati nosiosi proevropske politike?

  3. Па, ако је тако као што пишете, онда СРС, Двери и остали десничари испадоше у праву!

  4. Gospodin B.Đordjeviću, veliki Ste komentar dali, ali gde je pointa u celom. Prvo otezanje sa pridruzivsnjem vise njih, nas je projektovalo.Vucic je sve vise obecavao, sve vise Laval, ali u zbiri da dobija o u vremenu da „obav“i „svoj privatni budzet.
    EU ima iz svojim politickih razloga. Svoj ritam da upozna „novog“ poslusnog clana.
    To je bio zadatak AMerkel.
    EU se nije tooliko zurilo , sobzirom na potrebno vreme pregovaracke tehnike.
    Drugo I EU ima svojim interninih problema, a tu je I Radikalski Srpski Seselj, te sumnja u Evropski zaokret Srbije.
    No vreme strpljenja je isteklo., I Vucic dobija Perl da Sporazum potpise.
    Pojavljuje se Dacicu nsvijsac za „g u l a g e“,.
    Bez referenduma gradjana Srbije opcija izbora je ne Pravna….

    1. Gospodjo Gordana, imali ste primedbe na tekst g. B. Djordjevica, niste videli poentu…ja sam njegov tekst u potpunosti razumeo, cak i video poentu, ali zato Vas tekst nikako nisam razumeo! Pravopisne greske, greske u kucanju, gramaticke greske, svega toga ima u vasem tekstu, osim poente, za koju ste se prethodno zabrinuli.

    2. Gospodjo Gordana,
      Srpski jezik nije vash maternki jezik.
      Pre bi se reklo, da vi ste neki rus koji se predstavlj akao srpkinja. a za vash komentar, ako stvarno ne vidite poentu, onda samo potvrdjujete moje sumnje.

  5. Ne zeleci odgovarati za svoju politiku iz 90-tih, sadasnja politicka je od cele Srbija napravila Gavrila Principa, nezrelog zaludjenog idealistu koji zeli postati atentator na celu EU, a Rusija igra ulogu „Crne Ruke“, Putin je novi Apis.

  6. Vucic nije i nikad nije bio neutralan.Svi savetnici su mu sa zapada kao i prijatelji.Ta deklaracija neutralnosti je namenjena onima koji nisu NATO EU i tzv zapad.Nacin razmisljanja i sve u vezi s’ njim jasno govori gde mu je namera da bude.

  7. Putin je iskusni KGB oficir on za cas “ procitao “ Vucica Dacica Vulina Dodika“ i igra Sa njima ko macka Sa misom ! Putinu je jasno da Sirbija izolirana zaokruzena Sa sve strane NATO drzavama a to govori za sebe! Putin je “ izvisio iz CG stime za njega Balkan kao lanjski sneg! Pa bez dozvole NATO -a nemogu Rusi ni uci u Srbiju ! Gde. Kako? Sta da rade u Sirbiju? da treniraju svoje“ Vatrogasce“! ceta pitanje ceka odgovor?!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.