UŽIVO Susret francuskog i srpskog predsednika: Završen sastanak Makrona i Vučića, sledi obraćanje 1Foto: R.Z./ATAImages

Francuski predsednik Emanuel Makron sleteo je na Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu čime je otpočeo svoju dvodnevnu posetu Srbiji. Na aerodromu ga je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Makron će tokom svoje posete Srbiji s predsednikom Vučićem razgovarati o ekonomiji, zdravstvu, energetici, kulturi i veštačkoj inteligenciji, a Jelisejska palata saopštila je ranije da će Makron u Beogradu potvrditi podršku evropskim integracijama Srbije.

Susret Makrona i Vučića planiran je nakon svečanog dočeka ispred Palate Srbija, kom će uslediti razmena potpisanih bilateralnih dokumenata i obraćanje medijima.

20.10 Delegacije Srbije i Francuske su nakon sastanka Vučića i Makroa , svečano razmenile potpisane bilaterlne dokumente o nastavku saradnje Srbije i Francuske koji se tiču oblasti ekonomije, energetike, kulture i veštačke intaligencije.

18.52 U toku je „tet-a-tet“ sastanak predsednika Makrona i Vučića u Palati Srbija.

UŽIVO Susret francuskog i srpskog predsednika: Završen sastanak Makrona i Vučića, sledi obraćanje 2
Foto: R.Z./ATAImages

18.30 Makron pristigao na svečani doček ispred Palate Srbija. Francuskom predsedniku je priređen doček uz državne i vojne počasti, uz intoniranje himni „Marseljeza“ i „Bože pravde“, počasnu gardu i plotune.

UŽIVO Susret francuskog i srpskog predsednika: Završen sastanak Makrona i Vučića, sledi obraćanje 3
Foto: FoNet/AP

18.10 Francuski predsednik Makron sleteo je na Aerodrom Nikola Tesla. Na pisti dočekali su ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasadorka Srbije u Francuskoj Ana Hrustanović i ambasador Francuske u Srbije Pjer Košar.

UŽIVO Susret francuskog i srpskog predsednika: Završen sastanak Makrona i Vučića, sledi obraćanje 4
Foto: Printscreen / RTS

Podsećamo, ovo je druga poseta predsednika Makrona Srbiji. Vučić je njegovu posetu Beogradu najavio pri njihovom poslednjem susretu, na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari