Blokada Rektorata i poziv profesorima da se priključe

Protest protiv diktature danas u 19 časova kreće od Skupštine ka Studentskom trgu

Ostavite komentar


  1. Na žalost u današnjoj Srbiji malo koga zanimaju lažne diplome. Svaka čast ovim studentima koji dižu glas protiv toga. Taj problem lažnih diploma nije teško proveriti za par meseci istražibvanja, samo policija nije dobila nalog da se bavi time, njoj naloge daju politički rukovodioci unutar policiije i vlasti u državi. A na vlasti su poslušni i odani članovi vladajućih partija, ne mnogo sposobni, ali sa kup““ljenim diplomama na brzini. Mnogima je tako posle "iznenadnog" diplomiranja u poznim godinama odmah radno mesto savetnik visokoih državnih funkcionera ili direktor javnih preduzeća. Preko njih vlast drži kontrolu nad tim preduzećima, isisava se novac… Došla loša vremana, ne vidi se boljitak ako izuzmemo ove političare koji svakodnevno lažu svesno i obmanjuju narod da je bolje. Nema tu boljitka sa njima takvima. Sve dok je tako imaćemo odlazak pametnih i sposobnih van zemlje, tamo im je bolje nego u vlastitoj državi koju je preuzela partokratija i pojedinci sumnjivog morala.

  2. Dokle će nas kojekakvi sputavati i blokirati zarad nekih svojih ciljeva? Sloboda govora, izražavanja, okupljanja, itd, ali već počinje da nema smisla

  3. U blizini rektorata je PMF, na njemu se proučava i logika. A logika kaže sledeće: ako je tačno da protest nema za cilj dovođenje opozicije na vlast niti inauguraciju predsedničkih kandidata-gubitnika, a pri tome se traži ostavka sns-ovaca i Gospodara Vučića, i još se tvrdi kako u Srbiji danas nije moguće imati poštene izbore, to znači da se traži da Srbija ostane obezglavljena, i bez bilo kakvog načina da se formira nova vlast. Bilo koji ozbiljan prosvetni radnik koji drži do sebe ne može sebi dozvoliti da krene za tako nečim. Rekavši to, podržavam nastavak protesta.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.