Blokada srpskih institucija na Kosovu i dalje traje, policija ispred ulaza u objekte 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Zgrade lokalnih samouprava i drugih institucija Vlade Srbije u četiri opštine na severu Kosova i Metohije i dalje su blokirane, a ispred ulaza u njih stacionirana je policija, prenela je jutros Radio-televizija Srbije (RTS).

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je u dnevniku RTS-a da premijer Kosova Aljbin Kurti sprovodi etničko čišćenje.

Reč je o institucijama koje su od vitalnog značaja za Srbe, ocenio je Petković, i dodao da to nisu paralelne, već legalne institucije.

„Srpski narod je ovim doveden pred svršen čin“, kazao je Petković.

U džipovima, naoružani dugim cevima, policajci su ispred sedišta Privremenih opštinskih organa u severnom delu Kosovske Mitrovice, zatim u Leposaviću, od ranije i u Zvečanu i Zubinom Potoku, prenosi sajt RTS.

Policija je jutros vidljiva u Kosovskoj Mitrovici, i to ispred zgrade u kojoj su prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ispred zgrade Privremenog organa, u blizini mosta sa obe strane.

Od noćas su na mostu pojačane snage italijanskih karabinjera, koji su nakon akcije policije dovukli i oklopna vozila.

Specijalci policije upali su juče u zgrade četiri Privremena organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, uz upad i u zgradu u kojoj se nalaze prostorije Fonda PIO, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovičkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari