Boban Stojanović: SNS je "gubitnik" izbora u Beogradu s obzirom na rezultat 1Boban Stojanović, politički analitičar Foto: N1

Politikolog Boban Stojanović smatra da je SNS je „gubitnik“ izbora u Beogradu s obzirom na rezultat. Ali, kako dodaje, s obzirom na izborni sistem, SNS je sa SPS osvojila većinu mandata. I u Beogradu je Vučić platio ceh cenzusa od tri odsto“, naveo je on.

Stojanović je na svom tviteru objavio preliminarne rezultate izbora u glavnom gradu na prebrojanih 100 odsto mesta.

Prema tim podacima, lista SNS osvojila je 48 mandata, lista oko SPS osam, a opoziciona lista „Vladena Janković – Ujedinjeni za pobedu Bepgrada“ 25.

Koalicija „Moramo“ ima 13 mandata, lista „Miloš Jovanović – NADA za Beograd“ sedam odborničkih mesta, lista „Boško Obradović – Dveri-POKS“ četiri koliko i lista „Milica Đurćević Stamenkovski – Srpska stranak Zavetnici“.

Tesnu većinu od 56 mandata imaju SNS i SPS.

Stojanović je istakao da da „ishod susreta Vučić-Đilas sam po sebi nije toliko loš“.

„Legitiman je zahtev za novim izborima, ali pogrešno je sve što je prethodilo tome. Vidim da i Narodna stranka sad pokušava da profitira na Đilasovim potezima, ali mislim da ovo nikome ne ide u korist, mislim da će samo da opasive birače“, kaže Stojanović.

On kaže da „inače nije neko ko uzroke ovakvog političkog stanja traži u opoziciji“.

„Ne možete u hibridnom režimu poluautoritarnom da svaljujete sve na opoziciju, ali ove poslednje tri nedelje su stvarni preterali. Od proslave Moramo, Đilasovog odlaska, Jeremićeve retorike, Obradovićevog pokušaja da napada i jedne i druge… Jedino što je pozitivno je neko uspostavljanje saradnje Dveri i Zavetnika“, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari