Bogdana Koljević Grifit napustila Nestorovićevu poslaničku grupu zbog nepoštovanja civilizacijskih normi: Umesto nje došla Ana Ivanović iz "Mi glas iz naroda" 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Poslaničku grupu Mi snaga naroda dr Branimira Nestorovića napustila je još jedna poslanica – Bogdana Koljević Grifit. Nju je zamenila druga, poslanica Ana Ivanović, koja je, međutim, napustila poslaničku grupu Mi glas iz naroda. Obe poslaničke grupe sa predznakom Mi sada imaju po šest poslanika.

Bogdana Koljević Grifit, dojučerašnja poslanica „Mi snaga naroda“, koja je i predsednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo napustila je Nestorovićevu poslaničku grupu, navodeći u obrazloženju da članovi tog pokreta nisu pokazali poštovanje osnovnih civilizacijskih normi i načela. Objasnila je i da će ubuduće u parlamentu nastupati kao samostalna poslanica.

“Obaveštavam Vas da ja, narodna poslanica Bogdana Koljević Grifit istupam iz Poslaničke grupe „MI snaga naroda prof. dr Branimir Nestorović“ zbog političkog neslaganja i razlike u stavovima. Obzirom da u proteklom periodu šef poslaničke grupe Mi snaga naroda, Branko Lukić, kao i ostali članovi ove poslaničke grupe nisu pokazali poštovanje osnovnih civilizacijskih normi i načela, prinuđena sam da Vam se lično obratim sa ovim zahtevom da se što pre formalizuje moj prelazak u samostalne poslanike“, navela je Koljević Grifit.

Aleksandar Pavić, poslanik Mi snaga naroda, kaže da je razlaz sa Koljević – Grifit nije usledio zbog nepštovanja civilizacijskih normi, već zato što je ova poslanička grupa pokrenula postupak za njenu smenu sa mesta predsednika Odbora za obrazovanje.

„Nije dolazila na sastanke, ni na zasedanja, a uz to je bila na čelu Odbora za obrazovanje. Zato smo pokrenuli postupak da je zamenimo nekim ko će biti aktivan“, ističe Pavić.

Na pitanje znači li to da je njenim odlaskom Mi snaga naroda ostao bez poslaničkog kluba, sagovornik Danasa kaže da klub i dalje imaju.

„Došla nam je Ana Ivanović koja je bila neaktivna poslednjih meseci, iako je formalno pripadala poslaničkom klubu „Mi glas iz naroda. Sada ponovo imamo šest poslanika u poslaničkoj grupi“, objašnjava Pavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari