Bogosavljević: Promena izbornih pravila u izbornoj godini nepristojnost

Ostavite komentar


  1. Nepristojnost?! Baš ste blagi i umereni, gospodine.
    Ja bih to pre nazvao drska zloupotreba moći, bahatost i krajnji bezobrzaluk!

      1. Ljubice, ako ste zeleli da ispadnete istinoljubivi, pronicljivi i nepristrasni, to nije uspelo, barem ne kod mene, prijatan sendvic!

          1. A ti si pokazao da podmećeš i izmišljaš da su „dosovci“ radili „to isto“, tj. smanjivali cenzus pred same izbore. Od uvođenja cenzusa od 5% ovo je prvi put da se cenzus menja.
            Ali z jednog bota, podmetanje, izmišljanje i laganje nije ništa čudno, ni neobično. Naprotiv, savim normalna i uobičajena pojava.

      2. “Ljubice”, da li među vama koji ste pristalice sns-a postoji iko da nije siledzija, da ne reaguje siledzijski napadom kao vi sada? “Aldebaran” nije naveo da je dos bio ok, znaci 1. iznosite neistinu, 2. vređate, 3. to nije argument koji opravdava zloupotrebu moci aktuelne vlasti.

  2. manevar je toliko providan, predsednik je kao oni sto podele hiljade besplatnih karata da bi toboze napunili neku arenu

  3. Cenzus je smanjen sa 5% na 3% (isključivo i jedino), zbog najave bojkota izbora, kada im je postalo jasno da će se u tome istrajati do kraja, nebi li se stranke SzS navele da odustanu od bojkota! Paralelno se išlo i sa pokušajem (srećom neuspelim) „puča“ u DSu, koji je naručen spolja. Da nema najave bojkota izbora, cenzus sigurno nebi bio smanjivan. E od tog smanjenja cenzusa, korist će imati stranke kojima je 5% bilo misaona imenica, kao i DS, koji se tako rešava „kadrova“, (tzv. profesionalnih poslanika), koje interesuje samo poslanički mandat, (a puč nisu uspeli da izvedu), bez obzira na kojoj je listi i koji će svi potrčati na neku listu, jer ih vlast dodatno „hrabri“ da to urade. A sve ostalo je bla, bla!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.