Bogovič: EU treba da pomogne oko Trepče

Vlada Srbije bi pitanje imovine na Kosovu trebalo da razmatra sutra na sednici

Ostavite komentar


  1. EU treba da pomogne oko Trepce ako je sposobna.Neka se dokazu i pokazu da su jednaki prema svima,a ne da vuku stranu kosovskim vlastima.

  2. Jel znategospodo politicari sta je pokojni Ibrahim Rugova rekao tadasnjem vlascu beograda kad je bilo rec o trepci(podsetim sta radite sa trepcom jednog dana ce sve to ponistiti narod Kosova,tada vlada srbije dala je nekome bisnismenom od grcke zavrsni citat).Sada doslo je to vreme. Nemojte sad brinuti o tom pitanju,niste valjda mislili tad.

  3. EU podhitno mora da reaguje, jer je situacija izmakla kontroli. Srbija neće više trpeti nepravdu niti će dozvoliti da je bilo ko gazi.

  4. Poželjno bi bilo da EU što pre reaguje kako bi se ovaj problem rešio, i nepravda nanešena Srbiji bila ispravljena. A ovi kritički stavovi opozicije me uopšte ne iznenađuju, oni samo sede i pričaju u prazno i kritikuju one koji pokušavaju da urade nešto korisno za našu zemlju.

  5. moramo zaštititi našu imovinu na KiM,verujem da je Vlada Srbije dorasla tom izazovu i pored ultimatuma koji nam je dat.

  6. Slicni problemi postojali su izmedju Italije i FNRJ, povodom Trsta i Istre. Ti problemi (imovinski, pravni i drugi) su bili reseni 1975 godine, potpisivanjem Osimskih sporazuma. Korisno bi bilo videti kako su onda obesteceni gradjani koji su napustili svoja imanja i vlasnici pogona i fabrika.

  7. EU bi trebala da shvati da ulaskom Srbije u EU unosi i zdravu Trepcu a svesni su valda da se samo Kosovo nikad nece urediti samo da bude clan EU. Drzanje za vazecu rezoluciju 1244 EU bi pokazala da postuje medjunarodno pravo.

  8. Da pomogne , ne da navija.Samo nek postuju pravo svojine kako postuju u svojim zemljama i vise je nego jasno da Trepca pripada onom ko decenijama ulaze u nju.

  9. Onoliko koliko se budu pitali Albanci iz sada samostalne drzave Kosova oko Kombinata -Smederevo, Bor …..toliko ce se pitati i shizfreni politicari iz Beograda
    oko Trepce .. .. sa svojom ispostavom na severu Kosova.

  10. U EU ce se smejati (kao onomad Tadicevom "ministru" Jeremicu) kada budu culi da Srbija trazi Trepcu i bilo sta u susednoj drzavi Kosovu koje je pre toga popalila,
    opljackala i silovala. Nece valjda ponovo da se krene iz Beograda tenkovima da
    bi se "oslobodila juzna pokrajina Srbije". Kosovar Dacic i shef mu Vucic citavo
    vreme govore o "miru koji nema alternativu".. Da je malo razuma u Beogradu trebali bi potpuno da zaborave Kosovo,Bosnu,Crnu Goru. Nikada se zlocinac ne vraca na mesto zlocina. U Srbiji je sve nazalost obratno. .Ispasce istinita prognoza kalemara i "oca nacije" D.Cosica da ce Srbi na kraju zavrsiti i svi "stati pod jednu sljivu".

  11. EU da bude konstruktivna i da se aktivno uključi i pomogne da se obuzdaju PRištinske vlasti u nameri da otimaju srpsku imovinu.

  12. Veoma zanimljiva situacija! Temu Telekom prekrila tema Trepča i sad svi nešto pričaju, konsultuju se i insistiraju da Evropa mora da pomogne. Ako me sećanje ne vara gospođa Kocjančić ispred EU izjavi nedavno da nije bilo nikakvog ultimatuma u vezi Telekoma već da je to ranije dogovoreno i potpisano i sada se samo insistira na realizaciji. Ako me sećanje takođe ne vara niko iz Srbije (vlasti i opozicije) nije rekao da gospođa Kocijančić ne govori istinu. Interesantna situacija zar ne?

  13. Bez potrebe se pravi frka.Kosovo je dio Srbije pa prema tome i Trepca je vlasnistvo Srbije, kao i sve ostalo sto je na Kosovu.Ili mi samo pricamo da je Kosovo nase, a znamo da nije.E, onda smo mi krivi.

  14. Нешто сам размишљао о овом и многим отимањима – шамарањима Србије, а онда ми на памет паде једна мисао, чекај бре па реално ни ја се са будалом не бих договарао… што ме доведе до закључка… чекај бре па нас будале већ годинама заступају и зашто се онда чудимо резултатима?

  15. Кад чујемо брујање тенковских мотора испод Копаоика знаћемо да влада Србије озбиљно ради на решавању ових проблема. Догодине у царском Призрену.

  16. Slovenija je primer savrsenog drustva i poretka. Ne mozemo to videti na Kosovu pored svih onih srbomrzaca.

  17. Kosovska skupština je donela zakon o Trepči kojim želi da ozakoni pljačku srpske imovine. Ovaj skandalozan čin svi osuđuju i očekujem da će se u ovu problematiku uključiti i šira društvena zajednica.

  18. Briselskim sporazumom (koji su potpisali Vucic Nikolic i Dacic)
    Srbija se odrekla imovine na kosovu

  19. Naravno da EU treba da pomogne oko Trepce i da treba da spreci njeno nasilno otimanje.

  20. Naravno da EU treba da pomogne oko Trepce i da treba da spreci njeno nasilno otimanje.

  21. EU ima obavezu da nam pomogne oko toga sto pristinske vlasti na silu pokusavaju da nam otmu imovinu.

  22. EU treba da inicira razgovore Beograda i Prištine o svim otvorenia pitanjima, i oko imovine na KiM, a i oko realizacije sporazuma o telekomunikacijama, sporazuma o Zajednici srpskih opština i drugog.

  23. Sve je ovo i nastalo zbog njihovog nečinjenja, sad neka vade stvar kako znaju i umeju!

  24. EU mora da je svesna da bez ultimatuma i aktivnije da pomogne i Beogradu i Prištini da reše sporna pitanja, i o Trepči, i da u svakom slučaju Srbija ne treba da bude talac procesa pridruživanja ka EUjer treba da se ide dalje a ne da EU zatvara vrata Srbiji.

  25. Naravno da treba da pomognu, ali kako kada su oni aminovali sva dešavanja od 1999. na ovamo? Sami sebi sigurno neće skočiti u stomak

  26. Naravno da EU neće pomoći oko Trepče i da Vlada Srbije mora da traži hitno zasedanje SBUN. Vidimo da EU Srbiji ne izlazi u susret i potrebno je da pitanje KiM rešava na SBUN.

  27. Mnogo toga treba pa se ne dešava. Ne znam šta više možžemo da očekujemo od međunarodne zajednice

  28. I pomoci ce i EU i svi koji to mogu jer moraju shvatiti da ovim zakonom tzv ako se ne spreci otvorice se novi problem i u regionu i mnogo mnogo sire.

  29. Vlada Srbije je sada u nevolni. Sta uraditi sa akcionarima Trepce? Sada ce akcionari traziti odstetu, a Trepca je vec izgubljena. Doduse oni su to prodali za "mekinje". Sto se tive akcionara, ako su zainteresovani, vjerujem da ce oni moci kupiti akcije od kosovske vlade ali po pravoj trzisnoj cijeni a ne budzasto. Porez ce naravno platiti Kosovu. Nece moci da ne placaju porez kao do sada.
    ,

  30. Dajte ljudi opametite se. Trepcu su oteli Amerikanci i EU to ne moze nista a i nece nista. Oni se zadovoljno smiskaju zbog Trepce jer su jos jednom Srbi ostali nasamareni; Zapamtite, rat sa Srbijom nikad nisu zavrsili i otimace od nje dokle god ima sta da se otme.Nas narod je naivan, veruje Vucicu, Dacicu, Stefanovicu, Vulinu, Mihajlovicki i zato nikada nece saznati sta se zapravo desava. Ostace neinformisan jer gleda dnevnik RTS-a i djubrad poput "Farme" i "Parova". Srbiji nece biti bolje zbog toga, bice jos gore jer nam spremaju mnogo toga poput bacanja na kolena i ponizavanja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.