Bojan Klačar: Igra prestola na desnici

Sagovornici Danasa o tome da li i zbog čega desnica uveliko radi na predsedničkim kandidatima za izbore 2022. godine u odnosu na ostale političke opcije

Ostavite komentar


    1. Bojkot ima smisla na parlamentarnim izborima. Na pretsedničkim bi bio idiotizam. Dovoljno je da ima JEDNOG protiv-kandidata opozicije da bi sve bilo regularno a bice ih i više sigurno. To će biti priznato i od EU. Umesto da menjaju politiku oni menjaju odela. Samo budale mogu sebi da dozvoli ovakav schuster mat.

    2. Jel se to analitičari zalažu za jedno- partijsku državu? Čudni neki analitčari. I da opozicija je kriva za sve!

  1. Dosta nam je desnice, a pogotovo desnog centra…. Hocemo da se vrate leve ideje i briga za malog obicnog coveka…

    1. Upravo ova današnja levica, ne samo kod nas već u celoj Evropi, ne vodi računa o običnom čoveku već je u službi krupnog kapitala, novog svetskog poretka, u službi uništavanja humanosti, zdravlja, porodice a u korist jačanja mnogih devijantnih pojava a sve da bi “ gospodari“ mogli boje da nas kontrolišu kroz “ velikog brata“.
      Zašto se “ Danas“ ne pozabavi i srpskom levicom. Imalo bi mnogo toga da se kaže i o njima?
      Svako ekstremno ponašanje i levo i desno nije dobro i nije korisno običnom čoveku. Umerenost pre svega… tu negde oko centra.

  2. Kakva crna desnica, kakvi prestoli. Samo želja da se bude umereniji Vučić, a da ostanu sarme, ćevapi, džabe vožnja i sekretarice preko stolova. Isto to i na tzv levoj strani, u centru, i u duši pre svega.

  3. Samo jedan kandidat i to niko od istrosenih, a uz podrsku svih. Od bojkota nema vajde. Dakle nemoguca misija.

  4. Mlađan Đorđević je jedini pravi izbor i jedino on može da pobedi Vučića. Svesni toga, ostali kandidati će ga podržati, a Vučić će preko Miše Vacića i Zavetnika pokušati praviti svoju desnicu. Neće uspeti, Mlađa Đorđević za predsednika.

  5. Ako budu zajednicki izbori tj.presednicki,parlamentarni i lokalni,opozicija ako na to pristane onda je sama sebi potpisala smrtnu presudu.

  6. Za predsednika samo jedan kandidat opozicije . Spreciti pojavu novih Preletacevica. Predložiti ukudanje izbora za predsednika i predložiti izbor predsednika u parlamentu, kao u nemačkoj. Dualizam izbornih funkcija nije dobar. Dobar kandidat za takav scenario bio bio Lane Gutovic.

  7. Desnica ima veći glasački potencijal i zato je desna politička scena brojnija i usitnjena. A što se izbora tiče mnogo su važniji predsednički izbori, jer ako Vučić izgubi SNS se ruši kao SPS nakon pada Miloševića. Zato je važno da opozicija ima jednog kandidata na predsedničkim izborima, koji neće biti kompromitovan i ukaljan od strane režimskih medija, kao što je slučaj sa Đilasom, Jeremićem i Obradovićem.

Ostavite komentar


Politika

Litijumski paradoksi 10

Litijumski paradoksi

Kako stvari stoje izgleda da ništa neće biti od referenduma na kome bi se građani Srbije izjasnili jesu li, ili nisu, za iskopavanje litijuma u dolini Jadra. Vučić je temu litijuma i bio gurnuo pod tepih zbog izbora, pa bi tek sad apsurdno bilo da raspisuje vanredne izbore zbog teme litijuma, a što traže Dragan Đilas i Marinika Tepić.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.