Bojan Kostreš: Pozivam patrijarha Porfirija da odustane od namere da renovira vilu na Dedinju u kojoj živi 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Lige socijademokrata Vojvodine – Vojvođani Bojan Kostreš pozvao je danas patrijarha srpskog Porfirija da odustane od namere da renovira vilu na Dedinju u kojoj živi i da podrži zahtev da verske zajednice, pa i Srpska pravoslavna crkva, počnu da plaćaju porez i pokažu lojalnost državi.

Na taj način će pokazati da nisu iznad običnih građana i da istinski dele sudbinu i način života većine svojih vernika, ocenio je LSV.

„Smatramo da u teškoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalaze Srbija i njeni građani, u trenutku u kom preko 800.000 građana živi ispod granice siromaštva, a 20 odsto ljudi se nalazi blizu te granice i u riziku od siromaštva, nije umesno trošiti milione dinara na rekonstrukciju vile na Dedinju“, ističe se u saopštenju.

Liga je pozvala i Vladu Srbije da prestane da SPC „drži iznad zakona“ i u finansijski privilegovanom položaju, kako bi je na taj način upotrebljavali za svoje političke ciljeve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari