Bojan Pajtić ima savet za organizatore skupa protiv litijuma na Terazijama 1Već lobiraju za kandidaturu: Dragan Šutanovac i Bojan Pajtić / Foto: Dragan Antonić / FoNet

Bojan Pajtić, bišvi premijer Vojovdine u više mandata i bivši lider DS, sada profesor prava, ima savet za organizatore skupa protiv kopanja litijuma u Beogradu, na Terazijama 10. avgusta.

Bojan Pajtić je taj savet objavio na mreži Iks i pokupio veliki broj pregleda i odobravanja.

„Skup u Beogradu će imati pun efekat ako pozovu ljude da se ne raziđu dok se po hitnom postupku ne usvoji Zakon o trajnoj zabrani istraživanja i eksploatacije litijuma. Lepo vreme, godišnji odmori, setva završena, semestar daleko, kritična masa je tu. Višenedeljni masovni pritisak“, napisao je Pajtić.

Jedan od organizatora najavljenog protesta protiv iskopavanja litijuma u Beogradu Nebojša Petković iz Udruženja Ne damo Jadar otkrio je da će se nakon ovog skupa krenuti u blokade, ali nije otkrio koje će tačke biti blokirane.

Prethodnih dana održavani su protestni skupovi u gradovima i mestima širom Srbije, koji su bili posećeni, a na kojima su se obraćali govornici, pojedinci, različitih ideoloških opredeljenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari