Bojan Pajtić: Nisam oterao Đilasa i Ješića iz DS 1Foto: Twitter / Bojan Pajtić

Bojan Pajtić, bivši predsednik Demokratske stranke i bivši premijer pokrajine Vojvodina u više mandata, koji sada nastupa u svojstvu profesora na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, oglasio se na Tviteru povodom komentara o neslaganju u delu opozicije nastalom iz DS-a.

„Ovakva lupetanja se stalno provlače. Niti je Đilas oterao Tadića, niti sam ja oterao Đilasa i Ješića (Goran je i dalje član DS-a), niti je Šutanovac oterao mene (ja sam i dalje član DS-a). Botovsko podmetanje da se ostavi utisak o “stabilnom” režimu i nesolidnoj opoziciji“, napisao je Pajtić u objavi.

Pajtić je u toj objavi reagovao na komentar anonimnog tviteraša koji nastupa pod nalogom „Onlajnnovinar“:

„Prvo je Đilas oterao Tadića iz DS-a, a onda i Jeremića, pa je posle Pajtić oterao Đilasa, a i Ješića, da bi onda Šutanovac oterao Pajtića, a Lutovac oterao Šutanovca. Pa je Jeremić onda oterao Ponoša… I svi oni sada pozivaju opoziciju da se ujedini protiv Vučića…
Pa ludilo!“.

Podsetimo, Dragan Đilas, bivši gradonačelnik Beograda, sada lider Stranke slobode i pravde, na funkciji lidera DS (2012-2014), nasledio je Borisa Tadića, bivšeg predsednika Srbije, sada lidera SDS.

Posle Đilasa, lidersku poziciju u DS preuzeo je Pajtić (2014-2016), potom je na neposrednim unutastranačkim izborima pobedio bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac (2016-2018), da bi potom na delegatskim stranačkim izborima DS preuzeo Zoran Lutovac, bivši ambasador u Podgorici.

Vuk Jeremić, koji je radio u Tadićevom predsedničkom kabinetu na Andrićevom vencu, da bi potom bio i ministar spoljnih poslova, napustio je DS, nakon što je isključen početkom 2013.

Jeremić je posle predsedničkih izbora 2017, osnovao Narodnu stranku (od stranke Narodni pokret Srbije Miroslava Aleksića, predsednika opštine Trstenik od 2012 do 2016), a Zdravko Ponoš, funkcioner NS i bivši načelnik Generaštaba Vojske Srbije, napustio je Narodnu posle predsedničkih izbora 2022, i osnovao svoju stranku Srbija centar.

Goran Ješić bio je predsednik opštine Inđija u više mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari